Blommor och trädgård

Hållbarhet och planer

Detta inlägg innehåller reklamlänkar
 
 
Jag köper ganska sällan stickade plagg eftersom jag tycker att det känns onödigt och som slöseri. Inte med pengar utan att plaggen inte håller så länge. De flesta stickade plagg innehåller acryl och det noppar sig ALLTID. Ju mer acryl desto värre. De plagg som är i 100% acryl och kostar i 200-300 kronors klassen noppar sig innan man ens har hunnit tvätta den en endaste gång. Vissa har noppat sig innan de ens hinner ut ur affären. Det är där vi som konsumenter måste ta lite ställning. För det första undvika att köpa de där billiga stickade plaggen och dessutom reklamera ett plagg som ser hemskt ut om man råkar ut för det. Ta lite lärdom av det och inse att man inte kan köpa en ny så fort den blir nopprig och ful. Tänka mer långsiktigt. Så det gör jag nu och köpte en superfin tröja från Filippa K som innehåller 43% mohair, 33% polyamid ( vilket också är ett tråkmaterial som jag hoppas inte orsakar noppor) och 24% ull. Nu menar jag inte att alla behöver köpa en svindyr tröja men jag tänker att alla kanske kan tänka till lite mer när man handlar. Den här tröjan tänker jag ha länge! Min erfarenhet av stickade plagg från Filippa K är att de har varit fina länge. 
 
 
Samma sak med skor. Ofta får man ju vad man betalar för. Oftast. Ett par skor i skinn sitter bättre på mina fötter och slits mycket snyggare. Och just de här på bilden från Flattered är för mig väldigt klassiska. En modell ja hade kunnat ha för 10 år sen men även idag och om 10 år framåt. Skor håller länge om man tar hand om dem! Tänk med en snygg t-shirt, ett par snygga kostymbyxor loose fit och den där Fillippa K tröjan på bilden ovanför!
 
 
Elsa Billgren har lyckats lägga vantarna på hela 11 stycken nya vintagebrudklänningar som hon som bekant hyr ut. Och visst är väl det bra om något! Dels att det är vintage och sytt för länge länge sen, att de återanvänds. Många gånger är ju brudklänning något som blir hängande hemma om man valt att köpa den. Det är ju verkligen bara ett enda tillfälle den används om man inte har valt att hyra. Älskar att de är så klassiska trots många olika stilar och kommer fungera hur länge som helst. 
 
 
I helgen är det den stora trädgårdsfesten på Sofiero. Jag kommer garanterat vara där! Kommer du? 
 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: