Övrigt

Förra lördagens loppisskörd

 
Jag var en sväng på loppis förra veckan. Passade på att vara där tidigt för att kunna göra några fynd och hittade faktiskt en hel del. Hittade ett uppläggnings fat från Gustavsberg, jag kan inte låta bli. Och hur ofta behöver man inte stora fina fat att lägga upp gottis på? Jag hittade också två stycken ljusstakar, fönsterlås för en femma styck, ett litet emaljerat fat från Kockum och en spegel med metallkant som iaf känns som tenn. 
 
 
Serveringsfatet från Gustavsberg är så fint och tillhör serien “Paris”. Gammalt porslin går att mixa nästan hursomhelst tycker jag. Blandar man dessutom samma färger på porslinet så är det nästan svårt att misslyckas.
 
 
Kockumfatet tänkte jag skulle få vara i sovrummet sen men jag tror att jag har kommit på en annan plats för den.
 
 
Spegeln. Gammal ser den ut att vara i alla fall om man kollar på baksidan. Måste nog limma den för spikarna som håller metallramen kvar har ramlat bort och spegelglaset håller på att falla av från träskivan den sitter på. 
 
Hur gör ni när ni loppisfyndar? Har ni en genomtänkt plan eller går ni på känsla? Jag brukar ha en genomtänkt plan men det brukar falla bort rätt snabbt. Jag tycker att det är svårt att hitta de saker som jag letar efter, det kan ju ta hur lång tid som helst innan en sån pryl verkligen dyker upp. I början köpte jag med mig hur mycket som helst, nästan allt jag gillade. Nu mer så får det vara lite måtta även om det är loppis. Iof så är det second hand och pengarna går ofta till välgörenhet men jag orkar inte släpa det fram och tillbaka. Och kanske att jag börjar lära mig vad som brukar åka tillbaka rätt snabbt och vad som brukar bli favoriter.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: