Media

5 sevärda dramaserier

Foto: HBO

Mildred Pierce var det ett par år sen jag såg men som jag minns som väldigt bra och det kan nog vara dags att se om den snart.  Det är en miniserie som handlar om Kate Winslets roll Mildreds liv som hemmafru och att lära sig stå på egna ben efter att ha ertappat sin otrogne make.

Foto: Carnival films

Downton Abbey. Som jag saknar den serien. Jag älskar att kastas tillbaka i tiden. Jag känner mig lite mer hemma där än om jag jämför mig med en serie som utspelar sig i framtiden även om jag inte upplevt någon av dem. I serien får vi följa herrskap och tjänstefolk på godset Downton Abbey i början på förra seklet.

Foto:George Kraychyk/Hulu

I Handmaid´s tale får vi följa June som tas tillfånga av den religiösa regeringen i det före detta USA och som nu heter Gilead. June får ett nytt namn, Offred, och placeras ut i en förmögen familj där hon får rollen som tjänarinna. Hennes uppgift är att bli gravid för att ge familjen ett barn, något som är hård valuta då fertiliteten bland befolkningen i landet är hotad.

Foto: Jan Thijs

En serie som jag följer just nu som jag bara har hunnit se två avsnitt av är Alias Grace. SÅ fantastiskt bra och spännande. Vi får följa Grace Marks som sitter fängslad för mord på sin arbetsgivare och vi också följa henne tillbaka i tiden och ta del av vad som hände innan hon fängslades. Jag skulle kunna kolla på serien i ett svep om jag bara hade möjligheten. Precis som många andra serier i detta inlägg så är det fullt med inredningsinspiration. Och då pratar jag såklart inte om inredning i de fina salongerna utan hos tjänstefolket. Jag tänker köket i Handmaids tale, Amerikanska kusterna i Mildred Pierce, köket i Downton Abbey och Grace Marks boende när hon kommer till Canada. Både Handmaid´s tale och Alias Grace är skrivna av Margaret Atwood.

Foto: SVT

Vill man se något svenskt så är detta en serie som fångast mitt intresse, Vår tid är nu. Serien utspelar sig efter andra världskriget och vi får följa med familjen Löwander som driver den anrika restaurangen Djurgårdskällan. Härliga miljöer och mycket drama.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: