Mat

Lilla Bjers kaka

Elsa tipsade häromdagen om en underbart god chokladkaka som hon ätit när hon var på Lilla Bjers. I går var jag sugen på att baka något och jag älskar ju choklad. Alltså verkligen älskar. Och ni ska veta att den här kakan blev god. Hedvig gav den 1003 poäng av 1000 möjliga och Signe gav det 70 tusen. Så nog är den god allt. Jag valde en avlång form till min och det passar perfekt att ta en sked ur. Ska man ha en bjudning så kan man ju göra småskålar. Den här kakan ska liksom gröpas ur formen, det går inte att vända på den som en sockerkaka eller kladdkaka. Passar utmärkt med glass till för att bryta av. Jag upptäckte att den blev livsfarligt när man ställde in den i kylen. Som ni ser så rasade min kaka ihop lite, men det är liksom inget att bry sig om. I alla fall så är det bortglömt ganska snabbt efter att man smakat. Receptet får ni nedan.

Lilla Bjers kaka

Gör ett vattenbad och smält 250 g ekologiskt smör och 250 g mörk blockchoklad ( jag valde den mörkaste jag kunde hitta), och under tiden som det smälter så vispar du samman 3 dl socker med 5 ekologiska ägg. Sen blandar du de två olika smetarna och fyller sedan på valfri form. Formen ska inte smöras eller ha ströbröd. In i ugnen i 40 min på 160 grader. Jag har varmluftsugn och det fungerade jättebra med tid och grader.

1 Comment

  • Dag 3 - Odds & Ends
    2 augusti, 2017 at 20:14

    […] både hallon och vinbär så nu planeras det lite bak. Tänker sockerkaka med hallon, hallon med Lilla Bjers chokladkaka eller något med hallon och lakrits. Kanske hemmagjord […]

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: