Okategoriserade

Ett blått vardagsrum


Hej!

I helgen som var så var jag på loppis. Jag vet, ett väl använt uttryck här på bloggen. Jag hittade en bokhylla till köket som får ersätta den otroligt trista vita från det stora varuhuset. Jag hittade en låg variant i mörk brunt och som blev lite nättare. Jag ska visa er sen, jag ska bara städa upp lite först. Med hösten kommer även en lust att rensa ur lite hemma och att få en hög mysfaktor. Jag är inte helt otippat väldigt sugen på blått men även toner som mörkt skogsgrön, mustigt gult och rostiga toner. Men det är väldigt viktigt för mig att det kan bli ett långsiktigt val om jag nu skulle ge mig på t.ex. en soffa i sammet. Just materialet har jag alltid älskat så det är inget problem men färger kommer och går och därför är det extra viktigt för mig att det är en nyans som är lätt att kombinera. En mustig senapsnyans passar ju perfekt till nyanslika kulörer som rubinrött, smaragdgrönt och safirblått, men kan även passa väldigt fint tillsammans med pasteller med lite svärta i. Följer man sitt hjärta och går på magkänsla så brukar det lösa sig. Min magkänsla går ofta på att perfekt är tråkigt och jag vill ofta lägga till mig egna tvist.

Jag är sugen på nytt tyg till vår soffa, och några nya kuddar. Och så vill jag ha en drinkvagn. Men belysning är det enda som är ett måste. Vi lider av ljusbrist här hemma faktiskt. Ett normalstort rum ska ha 5-7 ljuskällor och vi ligger nog runt 2-3. Jag är rätt så petig med vad jag köper, det ska vara en lampa jag vill ha, annars får det vara. Men jag behöver nog ta tag i det för det är lite jobbigt att vandra runt i skuggorna här hemma. Belysning är ju ofta väldigt dyrt och inom just belysning så är oftast dyrt snyggast.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: