Månadens lista

Månadens lista – April

Månadens lista, i senaste laget men jag har haft annat för mig. Som att anlägga ett halvt växthus i uterummet. I går förklarade jag krig mot ett gäng åkersorkar som flyttat in i vår gräsmatta men jag undrar om jag kanske skulle bli kompis med dem istället om de skulle kunna tänka sig äta mina delikata mördarsniglar som jag också för krig mot? Därav testar jag nu projekt växthus i ett vanligt uterum. Kommer nog bli alldeles för varmt i sommar kan tänkas men då har jag åtminstone en chans. Med en bra bevattningslösning kanske det går vägen.

Färg

foto: Emma/ Att vara någons fru

Jag funderar på att måla uterummets väggar med Kalklitir. Men jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken färg. Jag vill inte att det ska kännas som betong i färgen. Och inte lera. Vitt blir för kallt. Jag har vart inne på blått men det känns inte tillräckligt neutralt. Så den perfekta grå kanske?

Rum

Uterummet såklart. En stor dagbädd har vi där inne för att kunna ligga och lata oss. Ett gammalt blocketfynd som passar bra där inne. I år är det som sagt projekt uterum. Den beiga väggfärgen ska täckas över, dagbädden ska få ett mysigare intryck, växternas ska frodas där inne och loppisar ska genomsökas för extra piff. I lördags fyndade jag en hylla och en snygg förvaring till tidningar.

Citat

Stil

En av sommarens finaste klänningar kommer från Filippa K och får gärna flytta in i min annars ganska tomma garderob.

Grönt

Från Pols Potten och Artilleriet kommer den här fina pallen i rotting. Den gröna! Å så delikat den är! Och om man vill tänka lite extra grön ( läs miljövänligt) så spana på loppisar! Rotting är hyfsat enkelt att hitta.

Inspiratör

Weronica med bloggen Living by W har vart en favorit sen många år tillbaka. Mina absoluta favoritkategorier hos henne är fredagssvepet och alla hennes trädgårdsinlägg. Trädgårdsinläggen får mig alltid att vilja stoppa händerna i jorden. Jag beundrar denna kvinna som år efter år levererar inlägg på inlägg med bravur. Kvalitét. Alla dagar, året om.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: