Resor och utflykter

Alghero, Sardinien

Förra söndagen befann vi oss i den lilla staden Alghero som ligger på Sardiniens västra kust. En mysig liten stad med både en ny och en gammal del och vi höll oss till den gamla delen. Vi åt Calamares och strosade omkring.

Vid ett litet torg knäppte jag den här bilden. Jag älskar idén med att bygga en liten mur som ett litet altare för växter som får ta för sig. Anslagstavlan är ju också helt underbar och en fin idé att plocka med sig till framtida inredningsprojekt. Och sist men inte minst, de där fönstren högst upp. Gardinerna, tanken på att ställa en kruka på fönsterbläcket och fönsterluckorna.

Och kaktusar. Jag har väl en konstig bild av att kaktusar mest lever i öknen men Sardinien är full av kaktusar och fetbladsväxter som Aloe Vera.

Fönsterluckor, varför använder vi inte det i Sverige? Jag skulle så himla gärna vilja ha det. Speciellt här nere i Skåne där det stormar och flyger runt tegelpannor emellanåt.

Och det där med att hänga ut tvätten genom fönstren och mellan husen. Att inte riktigt bry sig om att någon ser dina underbyxor hänga på tork.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: