Blommor och trädgård

Trädgårdsfesten 2016 del 1

dahlia

äpplen

dahlia2

pickles3

dahlia3

trädgårdene ört

I dag åkte jag till Sofiero här i Helsingborg för att inspireras på “Den Stora Trädgårdsfesten” som i år var något alldeles extra då det firades 150-års jubileum. När det kommer till just blommor så är det faktiskt det enkla som inspirerar mig. En spontan blombukett från en trädgård, en lummig trädgård, en äng, kryddor som hängts på tork eller så. Ju mer avancerat och perfekt, desto tråkigare tycker jag. Jag gillar det ruffa och  den där känsla att vem som helst har planterat det och kan klara av sköta det. Nu är det ju inte alltid så att det är plättlätt bara för att det ser enkelt ut men ni förstår tanken? Som att jämföra en lyxig tårta med en rustik kanelbulle.

Hursomhelst. I dag kom jag till Dahliahimlen. Ni ser väl vilka färger och mängder? Jag har inga i min trädgård men skulle såklart vilja ha. Däremot så tycker jag den där tanken på att man måste övervintra dem känns en aning för krånglig för mig. Kanske klarar de sig i jorden i Skåne? Kan ju vara värt ett försök. Och det där med skördebiten. Ni ser ju. En korg med äpplen vid dörren kan ju vara minst lika vackert som en blomma. Och den där vilda rabatten i mitten med Rudbeckia, Höstanemon och Kantnepeta! Jag måste plantera en höstrabatt!

Tack för att du tittade in!

Och vet ni? Jag har ännu mer bilder att visa. Från Den stora trädgårdsfesten och Formex! Det är nästan lite lyxigt att ha massor av bilder i lager att blogga om.

5 Comments

 • Trädgårdsfesten del 2 - odds & ends
  29 augusti, 2016 at 09:03

  […] inte vara så avancerat. Oftast är det ju lite så i trädgården med, som med Dahliorna i mitt förra inlägg. Plantera mycket av samma sort på en plats så får du en maffig effekt. Just nu drömmer jag om […]

  Reply
 • Mia på Restless Garden
  29 augusti, 2016 at 12:22

  Tack för att du bjuder på Sofierobilder för oss som inte hade möjlighet att vara på plats. Och vilken härlig blom- & trädgårdsfilosofi du har! Underbart att det är fler än “Ernst” och jag som gillar det enkla och naturliga.

  Reply
 • Odds & Ends
  30 augusti, 2016 at 21:26

  Ja Ernst ja.. honom tänkte jag inte på. Jag är inte lika utsvävande i mitt språk men lite lika är vi kanske, ha ha.

  Reply
 • Veckans lista v.32 - Odds & Ends
  13 augusti, 2017 at 22:24

  […] aktivitet, friidrott. Vill ni se lite bilder från förra årets trädgårdsfest så kan ni kolla HÄR eller […]

  Reply
 • […] mer & se fler bilder hos Terese på Odds&ends, här och […]

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: