Nyfiken på

Nyfiken på Terese Wahlberg?

Ny kategori här på bloggen! Man måste ju förändra lite och lägga till lite inför hösten. Och jag älskar listor och jag är såklart lite nyfiken på alla fantastiska människor som finns där ute. Så jag tänkte att varför inte tränga mig på lite och fråga mig fram? Jag skrev ner några frågor som kanske inte alltid är så vanliga att få och som får hjärnan att spinna 100 varv. Men det ska vara lite utmaning, eller hur? För att mjukstarta så, här har ni mig! Enjoy!

Foto: Ulrika Kullenberg

Vem är du?  Jag heter Terese, är 35 år och kommer ursprungligen från en bruksort i Västmanland som heter Hallstahammar men har sen 2002 bott i Helsingborg. Jag har alltid varit kreativ och haft ett stort intresse för inredning. Född i kräftans tecken. Gillar att tänka utanför boxen.

Vad gör du ? Jag arbetar just nu som Visual merchandiser inom mode och studerar också till certifierad Inredare. När jag inte arbetar eller studerar så umgås jag ju såklart med nära och kära, men pysslar ju också med saker som bloggen, fotografering, loppisbesök och träning.

Hur bor du? Jag bor utanför Helsingborg tillsammans med min man Andreas och mina flickor, Hedvig och Signe. Vi bor i ett vitkalkat gammalt hus byggt 1903 som vi flyttade till 2009. Vi föll för det gamla knarrande brädgolvet, den höga takhöjden, de gamla spegeldörrarna och att huset ligger mysigt vid en typisk skånsk bokskog.

Hur startar du din dag? En typisk lördag ligger jag och drar mig ganska länge, Andreas går alltid upp före mig och går till bageriet och handlar nybakat bröd. Vi är ganska segstartade på helgen om vi inte har några planer. På helgerna får frukosten ta tid.

Skogen, havet eller stan? Skogen, havet OCH stan. I skogen har jag i princip växt upp då mina föräldrar hade med mig i bärsele under svampplockningen. Det finns ett så underbart lugn i skogen som nästan bara finns där. Den fuktiga mossan, hackspettens knackande, myrstigarna och de vackra soliga gläntorna. Och så havet.  Mormor och morfars sommarstuga vid finska skärgården när jag var liten och de skånska stränderna som också ger mig ro. De salta dofterna och solvarma bergshällar eller vita finkorniga stränder. Stan, inget jag vill bo i, men jag vill dit ibland för att känna pulsen, äta god mat, shoppa, inspireras och se på människor.

Sommar, vinter höst eller vår? Jag älskar våren! Förväntningar på alla växter som ska stå i blom, syrénerna, planeringen för sommaren, fåglarnas kvitter och energin som kommer tillbaka. Men! Inget är som sommaren. Värmen och solen, bara ben och lätta kläder, semester, rabatterna som svämmar över av blommor, utflykterna och att ha tiden att bara vara. Passa på att fixa i trädgården och beta av lite renoveringsprojekt.

Om du fick klä dig i max 3 modeföretags kläder/skor resten av ditt liv, vad skulle du välja? Filippa K för en hållbar och klassisk basgarderob, Other Stories för att få in lite roligheter och Adidas för snygga skor och sportiga plagg för träning, utomhusaktiviteter och hemmamys.

Om du fick ta med dig max 3 saker till en öde ö, vad skulle du välja? Varför inte ett hus som är självförsörjande med solpanel och eget reningsverk? ( Det finns faktiskt! Såg det i en tidning nyligen), Min familj tar jag också med mig och massor av fröer så jag kan odla.

Vilka är de tre filmer eller serier som alla måste se? En oväntad vänskap (Intouchables), Quentin Tarantinos filmer och Into the wild (gråtvarning deluxe).  När det kommer till serier så The Walking dead och Downton Abbey.

Om du fick leva i en tv-serie, vilken skulle du välja?  Oh my god! Har jag skrivit den frågan? Otroligt svårt. Jag kommer tänka på serier jag INTE vill leva i. Jag väljer That 70´s show. Mycket skratt och sköna 70-tals outfits.

Vilka tre låtar/artister/grupper bör man lyssna på?  Listans andra svåraste fråga. Jag har så bred musiksmak. Men jag tycker inte att man ska missa Amason, Joel Alme eller Anna Ternheim.

Ett land som inspirerar dig? Frankrike med sitt Paris. Vill absolut åka dit igen och utforska Montmartre och Marais ännu mer. Promenera på gatorna runt kanalen, äta Moules Mariniéres, fotografera, bo i en vindsvåning, kolla in linnelakan på Merci, äta crepes med Nutella vid Notre Dame och spana in tygbutikerna nedanför Sacre Coeur. Och såklart, fika på La Chambre aux oiseaux. Och spana in Paris alla loppmarknader. Och så vidare och vidare.

En liten weekend är aldrig fel, vart vill du åka? Och med vem? Just nu ligger London högt upp på listan men jag skulle ändå säga Köpenhamn. Det är en speciell och avslappnad känsla där. Det finns bra restauranger överallt och det finns alltid någon ny att upptäcka. Shoppingutbudet är stort och det finns massor att utforska. Jag gillar att titta in på Other Stories, COS, HAY, Urban Outfitters, Beau Marché, Stilleben och en massa andra pärlor. Jag åker gärna med min man men även en likasinnad som vill samma saker som jag.

Bästa inredningsfynd? Tro mig om jag säger att denna lista skulle kunna göras lång. Men jag har ett gammalt drängaskåp i vardagsrummet som jag målat i en superfin kulör ( Jotuns Sober), visserligen var det inte ett fynd rent ekonomiskt kanske men det är ett fynd för att det är så otroligt fint. En piedestal i trä som står i vardagsrummet med mormors gamla krukväxt, den gamla skoltavlan i Hedvigs rum, mitt sängbord och min nya blomtavla.

Ett mysigt ställe som man kan besöka där du växte upp eller där du bor nu? Ängsö slott utanför Västerås. Ett slott med en spännande historia om Brita Bååth som av misstag hamnade på de dödas julotta och blev bortjagad med både sten och svärd. Om det är sant eller inte? Det får man välja själv. I Ängsö slott som är flera hundra år gammalt finns otroliga salar med gamla trägolv, en fängelsehåla, vackra möbler och en spännande historia. En liten bit bort från slottet kan du också gå längs hagar och sommarblommor med en fika korg och slå dig ned på en klippa vid Mälaren.

Vilken är den svåraste inredningsprylen att köpa? Å, jag är otroligt petig när det gäller det mesta som kommer till sällanköp. Då tänker jag främst soffa, matta och lampa. I stort sett allt inom dessa kategorier är dyrt. Jag investerar gärna i dyrare prylar, ni vet andrahandsvärde och så. Men ska jag investera så ska jag vara säker på att det är det jag vill ha. Så om ni någon gång kommer hem till mig och det är lite mörkt i något hörn, så är det för att jag inte vill ha vilken lampa som helst. Och är hellre utan än att köpa ett substitut.

Vilken inredningspryl kan du inte sluta köpa trots att det är fullt hemma? Dricksglas, småbord ( finns alltid fina på loppis), temuggar och kuddfodral. Och tallrikar från Loppis som även funkar som krukfat.

Vilket är ditt bästa ekologiska tips? Kokosolja! Fungerar som lösning till det mesta. På bomullspads för att ta bort mascara, som rakcreme, använd till torr hud, göra egen deodorant ( det funkar faktiskt!) eller som fotcreme.

Hur är en perfekt helg för dig? Lördagen är som skönast med sovmorgon och långfrukost. På dagen träffar vi lite vänner som vi sen lagar en god middag med. Kanske Carnita tacos eller Moules frites? Söndag. Frukost tillsammans med familjen, sen simskola med barnen och efter det en lätt lunch, kanske lite räkor,dill och majonäs på levainbröd. På eftermiddagen hänger vi i trädgården, barnen leker och jag fixar med något projekt. På eftermiddagen blir det lite fika i solen. Innan kvällsmaten sticker vi iväg och tränar tillsammans jag och Andreas. På kvällen, tv serie! (Bra tips, skaffa gym med barnpassning och träna samtidigt). En ganska enkel helg men för mig behöver det vara ganska oplanerat då jag älskar att ta helgen som den kommer.

 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: