Mode

Filippa K – Drake Coat

 

Foto: Filippa K

Om jag inte redan hade en kappa från Filippa K ( som jag köpte förra sensommaren) så hade jag nog investerat i denna.  Jag ÄLSKAR den där stora sneda bröstfickan. Och så otroligt snyggt med slarvig stickad polo under. Den kostar en slant, men tänk dig en ull och mohair kappa, med perfekt passform och som inte noppar sig? Jag tycker att det är skönt att investera i något som man vet kommer att passa till allt, varje höst och vår och som håller sig fint länge. Och det där med att springa runt och leta varje säsong och nöja sig med något man kanske inte vill ha egentligen. Nu säger jag ju inte att alla vill ha en Filippa K kappa, men tänk hållbarhet, inte minst för miljöns skull.

I Filippa K´s webshop kan man faktiskt till och med se vart plagget är producerat vilket känns bra. Inte för att jag har en aning om vilka de är som producerat den, men jag tycker att det känns bra att det är redovisat och att om man skulle vilja gräva vidare i det så kan man på lite enklare sätt. Just den här kappan är tillverkad i Litauen i en fabrik där det arbetar 113 kvinnor och 5 män.

2 Comments

 • Villa Grön
  30 augusti, 2016 at 07:26

  Underbart fin verkligen!

  Reply
 • Odds & Ends
  30 augusti, 2016 at 21:24

  Ja visst är den? Man skulle väl inte ångra sig en sekund va?

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: