Antik och auktion / Blommor och trädgård / Inspiration Sovrum / Skåne

Volangpåslakan, 1800-talsspegel och porslinshyacint.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar

I dag vaknade nog ganska många i det här landet och blev besvikna ganska omgående efter att tagit en titt genom fönstret. Här hos oss hade det snöat i natt och ganska mycket men innan jag ens slagit upp mina ögon så hade det börjat töa och värre blev det under dagen. Nu finns det inte ett spår kvar som påminner om att det ens hände. Hela min dag har jag i alla fall suttit och pluggat grammatik och en del saker får jag in i huvudet men andra går det sämre med. Jag läser och tänker “aha! nu fattar jag! ” och så var det visst were istället för was, haha. Glosor memorerar jag in lika snabbt som vägen till godisskålen på lördagar men grammatiken? Nä. Snälla säg att någon har ett superknep!

I alla fall så har jag tagit en paus under kvällen och surfat runt lite på nätet och hittade så fina saker. Blandat annat den här spegeln från 1800-talet som finns att buda hem hos Bukowskis. Visst är den väl underbar? Älskar att den har en tunn ram och den vackra formen upptill. Porslinshyacint som min vän Julia plockat i sin trädgård. Jag tycker att de är så fina när de är lite randiga och visst påminner de väl lite om blåvitt porslin?

Ljusblå påslakan är kanske det finaste jag vet i ett sovrum just nu. Och volanger. De här påslakanen med volangen mjukar upp känslan i sovrummet eftersom de har böljande former men jag tycker också att det är fint med ett par varmt vita som är i bomull. Carl Harry Stålhane står för den vackra vasen och den kan man i skrivande stund buda hem hos Bukowskis. Så vackra målade blommor av Carl Harry för Rörstrand.

Är det jag som börjar bli för gammal eller är alldeles för många plagg så himla korta? Måtte klänningssäsongen dra igång snart så jag kan få svassa runt som en fri människa. Den här vita skapelsen från & Other Stories tycker jag var superfin. Dock har jag redan köpt en snygg svart klänning i ett superfint material som hänger här och väntar. När det gäller klänningar så gillar jag när de är vida och ganska långa.

Och så drömmer jag lite om den här buketten som nog är den vackraste jag någonsin sett. Alldeles för pampig till vardags, jag nöjer mig med enklare än så. Jag bor ju inte i ett slott som Josef Franks Flora utställningen huserade i, så jag nöjer mig med att drömma om den, kanske till ett speciellt tillfälle någongång. I slutet på sommaren kanske man kan få ihop en från trädgården? Om ni missat så finns en del av Josef Franks Flora utställningen att se HÄR.

2 Comments

 • Moa Blomqvist
  16 mars, 2021 at 07:44

  Polyester är väl ändå inte ett superfint material? Vidrigt att ha på sig och dåligt för miljön både i tillverkning och när det tvättas.

  “Polyester
  Är den vanligaste syntetmaterialet tyg och ett av de allra vanligaste materialen i våra kläder. Det är en stark fiber som är elastisk. Fiberns sammanfattning är mycket lik plast och den utvinns ur petroleum. För att göra fibrer krävs kemikalier som i stora mängder kan vara cancerframkallande och som också riskerar att läcka ut med allt det vatten som används i processen. När polyester tvättas släpps små, små platspartiklar ut med vattnet. Dessa minskar överlevnadsförmågan hos fiskar som äter upp dem. ”

  https://gronamamman.se/mode/syntetfiber-tyg/

  Reply
  • elisabethterese.se
   17 mars, 2021 at 18:50

   Hallå! Nej det var lite dåligt uttryckt av mig såklart. Menade inte att polyester i sig är ett bra material utan mer att det var ett tyg med fin textur. Många av plaggen som finns i butikerna nu mer är ju i plagg gjorda av konstgjorda ämnen tyvärr oavsett prisklass. Tar man hand om sina plagg så behöver man inte tvätta dem så ofta men såklart ska man ta sig en funderare på vad man vill bidra till. Viktigt att vi påminner varandra och ger varandra en tankeställare. Så tack för det.

   Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: