Veckans lista

Veckans lista nr3 2021

Det här inlägget innehåller reklamlänkar

Dags för veckans lista igen. En del inspirationsbilder har legat på skrivbordet och tjat på mig och jag känner mig själv ganska väl vid det här laget. Det blir när det blir. Jag tappade ärligt lusten lite när jag flyttade hemsidan och tappade ganska många av mina besökare. Hur är det egentligen med bloggar? Läser man? Jag läser nog upp mot tio stycken regelbundet men jag tycker att det är ganska svårt att hitta nya som jag fastnar för. Nog om detta och åter till listan.

1. Lampan från Menu och som finns hos bland annat Artilleriet är nog typ den finaste bordslampan jag kan komma på just nu. Två stycken såna vid sidan om soffan tack. Nu har jag inte sett den på riktigt men gillar att den ser lite matt ut och att skärmen och foten inte är samma färg. Dock hade nog den fallit mig i smaken ändå.

2. En galet fin bukett med en så fin mix av färger och blommor. Allra vackrast tycker jag de ut och invända tulpanerna är. Det är ett tips! När tulpanerna börjar sjunga på sista versen så kan ni testa! Det har jag lärt mig av bästa blomsterhandlaren på gatan. Bild från Liliharp flowers

3. Vågar man säga det? Ja det vågar jag. Jag börjar bli ganska mätt på Josef Frank mönster och Morris blommor och jag tror inte att jag är ensam. Det är fortfarande helt underbara mönster och det finns knappt något finare att få tag på (därav hysterin), men jag längtar efter lugn i inredningen och är ganska glad över att vi endast har målade väggar och att kuddfodralen är enkla att vika in i garderoben. Så är det ju, alla trender har sin kontrast. Och man blir mätt av samma sort hela tiden, precis som med godispåsen. Allra bäst är det kanske med den eklektiska stilen? Där man blandar allt man tycker om och kanske gärna kör en bas med enfärgat på väggar och sen busar till det med textilierna? Hur tänker ni där? I alla fall så är jag väldigt svårflirtad när det gäller kuddfodral i soffan och just nu är jag ganska tråkig och har samma kulör som soffan, linnebeiga. Jag vet inte vad jag är ute efter heller, jag vet bara att kuddfodral tröttnar jag på väldigt snabbt eftersom de liksom sätter stilen direkt. Apropå textilier så har Engelska Tapetmagasinet fina klassiska tyger från Ian Mankin som kanske kan bli fina kuddfodral?

4. Trodde jag var trött på sammet? Men en fåtölj i sammet känns väl som att det är en mysig sak i sovrummet? Den här blå från Artilleriet var fin!

5. Än är inte det brinnande ljusets årstid förbi, de används lika flitigt fortfarande. Kvällarna blir så mycket mysigare med lite varmt ljus. Och tänk så fina de här skulle kunna vara på bordet i påsk också. En riktigt fin beige nyans. Finns hos Åhléns.

6. Drömmer också lite om ett blått skinnfodral till min Mac. SÅ snyggt! Tänk till jeans, blå vit randig loose skjorta i vår? Från Bookbinders design och finns även i Cognac och ljusgrått.

4 Comments

 • A
  23 januari, 2021 at 06:11

  På frågan om jag läser bloggar så är svaret JA! Andra sociala medier, som Instagram, börjar jag helt ärligt bli mätt på. De där ögonblicken lockar helt enkelt inte lika mycket längre, jag suktar efter något som är mer uttömmande och mer genuint och liksom… fylligt.
  Tycker din blogg har så himla mycket potential och hänger kvar här även om inläggen kommer glest. De är liksom värda sin väntan 😊

  Reply
  • elisabethterese.se
   23 januari, 2021 at 08:37

   Tack snälla! Vad kul att höra. Ja det är ju lite enklare på Instagram såklart. Det har ju sina nackdelar. Där blir man lite mer en i mängden också. På sin blogg har man lite mer ögon riktade på bara sig en stund och man får lite mer tid på sig att säga det man vill ha sagt.

   Reply
 • Amanda
  26 januari, 2021 at 12:34

  Tycker det är mysigt att kika in här och hitta ett inlägg ibland!
  Tycker också mer om bloggar än instagram, blir så fullmatad av bilder där, utan text känns det som det inte finns så mycket innehåll.

  Tycker också om att din blogg känns lite mer jordnära och rimlig när många andra bloggare på senaste åren började köpa så sjukt dyra saker till sitt hem som de kallar “investeringar”. Tycker om att du ser det fina i små saker och gör om med små medel, eller möblerar om! Älskar också dina loppisfynd!!
  Stor kram

  Reply
  • elisabethterese.se
   29 januari, 2021 at 08:13

   Hej! Kul att du trivs här i bloggen och att du skriver till mig.

   Ja det är många olika sorters bloggar och instagramkonton som finns nu och det är ju helt omöjligt att ta till sig all inspiration och det är svårt ibland att inte dras med i vad som är hett nu men jag tycker ändå att jag är hyfsat trygg i mig själv och kanske blir det enklare av att jag helt enkelt inte har möjlighet att köpa svindyra mattor, buketter varje vecka och rodebjer klänningar och allt vad det heter. Fördel där tycker jag. Att jag måste tänka och prioritera när jag ska köpa något. MÅSTE jag ha detta? Vill man fortfarande veckor , månader eller år senare? Ja då kanske det är värt det. Att spara eller unna sig

   Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: