Veckans lista

Veckans lista 11/21

Det här inlägget innehåller reklam

Boråstapeter har varit hemma hos Johanna Bradford och fotat tapeten “Lisbet Jobs fågelbo” som verkligen är helt fantastisk. Ett otroligt fint jobb att kunna visa upp en tapet på det här viset eftersom någon omtapetsering aldrig har skett. Tänk vad man kan göra med datorer. Kolla in fler bilder på andra tapeter hemma hos Johanna på Boråstapeters hemsida, där kan du även se Johannas fina hem med tapeter av bland annat Stig Lindberg och Alvar Aalto som också ingår i serien Scandinavian Designers.

Våren är här på riktigt nu men det är fortfarande ganska kallt ute när solen är bakom molnen. Men, ljuset gör så mycket för själen och även om det ger mig en massa energi så tar det nästan lika mycket. Det brukar ta ett tag innan jag vänjer mig. Hur som helst så har jag börjat med mitt nyårslöfte, att jag ska sälja och rensa. Jag vill verkligen bli av med alla högar som står överallt. Vissa saker kan helt enkelt få flytta hem till någon annan istället för att de ska stå i min kanskehög. Nu när våren är här så vill jag rensa, städat ordentligt, ha få grejer framme och ha kontroll över läget här hemma. Bädda rent med påslakan jag inte användt på länge eller kanske till och med ett nytt. HM har ju fina i linne och grönt är ju så himla fint typ alltid men känns det någonsin mer rätt än just nu? Vårig fin grön, spceciellt fint med greige eller gult.

Blåvitt porslin är alltid fint, men kanske absolut finast tillsammans med några ägghalvor på? Dags att börja leta på loppisar kanske? SÅ fint att blanda olika mönster men att hålla sig till just blåvitt mönster. Dessa finns på Auctionet just nu.

Jag håller tummarna hårt för att vårt takbyte ska bli till ett så pass bra pris att vi kan uppdatera vårt slitna kök som är så otroligt opraktiskt. Vi har så lite bänkyta att man inte vara två och laga mat tillsammans utan att bli irriterade på varandra. Är man den som står vid den bänkytan och hackar något så står man mellan spisen och kranen vilket gör att man är ivägen. Vi har ett ganska långt kök, nästan hela sju meter men det är så dåligt planerat. Nu drömmer jag om ett kök i en fin grön nyans som detta från Kulladal som har så otroligt fina 20-talskök.

Johanna Bradford gjort ett så fint inlägg där hon letar efter Sigvard Bernadottes bestick, och wow så fina. Fint med det runda avslutet. Bestick är enligt mig ganska viktiga att man väljer med eftertanke. Jag tycker inte att de ska väga för mycket, de ska vara sköna i handen, vara lätta att diska och passa till de flesta tillfällen. Det är ganska tuffa krav men så tänker jag att det är något som ska vara ett köp man sällan gör också. Bilden är från Bukowskis.

Julia bakade en så fin påsktårta för två år sen och jag blir sugen på att göra något liknande. Nu killgissar jag bara att det är en kaka som ser avancerad ut men som är enkel att göra och det är ju så man vill ha det eller hur?

Fin tröja från & Other Stories som passar superfint till jeans, kjol eller till och med över en klänning. För klänningar i all ära men det är kallt ibland när solen gömmer sig och just jacka med klänning är lite knepigare än en tröja. Mjuk alpacka, ull och polyester.

Ja med det önskar jag er en fin vecka! Jag blir så glad att det är så många nya som hittat hit och det är så roligt att ni tar er tiden att skriva till mig.

1 Comment

  • Anna Cederberg
    26 mars, 2021 at 10:18

    Jag ville verkligen kunna tipsa tillbaka så jag gick in på ditt Instagram, men du följde redan alla mina potentiella tips:). Men jag håller helt med dig, det är roligt att bli inspirerad till att göra eget och inte bara köpa och det är en lisa för själen att strosa runt på loppis/secon hand även om man inte hittar något. Så mycket mysigare än att gå i en “vanlig” affär. Hoppas du får en fin helg med massa vårsol!

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: