Loppis och återbruk

Tavlan!

Åkte på loppis en sväng i fredags och hittade mig en tavla. Ramen är verkligen hiskeligt ful tycker jag så den ska jag måla om. har funderat i banor som en blågrå nyans, eller kanske en grön? Ska jag ha en mörk eller ljus nyans? Mittemellan kanske är bäst? Just nu sitter den i vardagsrummet men den var fin i köket också. Det känns som ett ganska lagom tidskrävande projekt just nu när vi har en hel del annat att syssla med. I går så krattade jag igenom hela gräsmattan och insåg ganska snabbt att gräset och mossan hade poängställningen 2-10 så det blev raka vägen till Granngården för att köpa gödsel till gräsmattan, därför känns det helt okej idag att det kom en hel del regn. Plockade också undan en massa saker i trädgården som stått och sett tråkigt ut. Ja just, en ny pion har jag att plantera också. Jag har köpt mig en Coral Charm som inte vet alls vart jag ska sätta. Ska jag placera den bredvid den gamla bondpionen eller ska den få en annan hörna? Tror de får vara särbos faktiskt.

Hur är det mer förresten? Ni är så tysta allihop. Tycker ju att det är så kul när ni skriver här!

6 Comments

 • Anna Cederberg
  12 april, 2021 at 15:58

  Jag tror du gör helt rätt som gör särbos av pionerna:). Tavlan var ju ljuvlig. Jag tänkte spontant att den skulle lyfta ännu mer med en enkel fururam. Helst skulle den vara gammal furu, sådär klassisk fjällstuga fast olackad. Men den får säkerligen ett lyft av en ommålning också (det är lite svårt att se om det är struktur på ramen eller bara typ ådringsmålat, men jag skulle velat ha den slät). Också fint att kanske skippa ram helt och hållet? Som du märker har jag inte så insprirerande kommentarer att komma med men jag vill inte “leave you hanging” när du ropar hallå:). Är kanske en pandemieffekt efter alla förbenade Skypemöten där man ställer en fråga och möts av stillbilder och total tystnad.

  Reply
  • elisabethterese.se
   12 april, 2021 at 19:30

   Ja visst är den! Ett riktigt fynd

   Reply
  • elisabethterese.se
   13 april, 2021 at 11:48

   Har inte kollat så noggrant men håller med om trären! Ska se om jag kan få bort färgen annars får det bli en snygg nyans! Blir så glad när någon hör mig ☺️🤣

   Reply
 • Elisabeth h
  16 april, 2021 at 17:17

  Okej, er ny her,men her er min mening om malte rammer generelt: du skal velge den nyansen i bildet du vil skal «poppe» frem hvis den er litt gjemt, eller noe som er komplementærfarge til det farge- elementet du vil skal være blikkfang. Høres det forståelig ut? Her ville jeg f eks malt rammen i den blågrønne fargen som er kun to steder i bildet: bl a på et lite blad ganske midt i. Ser du? Herlig bilde/maleri! Når det gjelder peoner: jo flere typer sammen, jo finere, synes jeg. Hihi. La oss se det ferdige resultatet, da!

  Reply
 • Lisa
  17 april, 2021 at 11:12

  Trären eller en gråblå nyans som knyter an till kaffekoppen skulle absolut fungera. Tror att jag personligen skulle ha målat den gråblå 😍

  Reply
 • Amanda
  20 april, 2021 at 09:00

  Så fin tavla! ❤❤❤
  Svårt med färg på ramen, kanske mörkgrön som bladen?

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: