Blommor och trädgård / Hemma hos oss

Sista helgen

Den sista helgen innan allvaret drar igång igen men veckan drar ändå igång ganska mjukt, barnen börjar skolan först på onsdag och jag har blivit permitterad på mitt arbete så jag jobbar mindre än vanligt samtidigt som jag pluggar. Barnens aktiviter har inte kommit igång än och de behöver det verkligen. Det är svårt för dem att bara gå ut en regnig dag och hitta på något och de kan ju inte åka runt till varandra hursomhelst heller längre. De behöver nog socialisera nästan mer än oss vuxna. Dagarna blir ganska segstartade hemma hos oss nuförtiden och de må så vara. Även om jag är hemma ganska mycket så orkar jag inte lägga så mycket prio på att städa, jag försöker hinna med att göra annat istället. Annars skulle jag bara hinna med att just städa. Här är en bild på hur en morgon ser ut hos oss, långt ifrån perfekt men ändå ett ganska fint kaos. Men ja ni ser ju, julstjärnans sladd som hyllkonsolerna som gick av och ersattes med nya ska ju målas igen och putsen de drog med sig måste lagas och högarna med loppisfynd samlas ofta där till höger på mina travar med inredningstidningar.

Nya gardiner har kommit upp för att ersätta de gamla randiga som vi haft i flera år. Jag älskar de randiga med de är slarvigt sydda och de har sytts för hårt så de liksom drar sig i sidorna. Jag har försökt stryka ut det men det hjälper inte. Så det fick helt enkelt bli ett par nya. Först tyckte jag att de var för beiga men de blir nog ganska bra. Nu är det bara upphängda på prov och jag får stryka dem en annan dag.

Jag skulle också åka och köpa en blombukett för att få in lite vårkänsla hemma men det var så tråkigt utbud i den som låg närmst och att åka runt att leta just nu känns inte alls lägligt. Så jag tittade runt bland krukväxterna istället och doften av parfymjasmin påminde mig och att det är ju så här dags det brukar vara lite skralt och tråkigt. Tiden innan tulpan och pelargon.

Parfymjasminen hittar man för det mesta uppbunden på en metallbåge men den är så enkel att bara ta ur om man vill ha en lite mer yvig och ledig känsla. Den ska stå ljust men fungerar även i lättskugga så jag tänker att den kan stå bra lite varsomhelst men nära ett fönster. Vi har ganska kallt i vårt sovrum så det är också bra men frågan är hur huvudet kommer att tackla den då den kan dofta ganska starkt.

Idag ska jag ta mig igenom en stor del i arbetsboken, just nu jobbar jag på med bildredigering. Jag har har flyttat mig från vår mörka kontorsplats till att sitta här framför fönstret och för en liten stund sen så började det snöa. Det är så mysigt med snö i skåne, vi är inte så bortskämda med det ska ni veta.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: