Uncategorized

Senaste veckan lite snabbt

Jag har spanat in stora vackra teddysolrosor på Sofiero där jag var med en ny bekantskap, Kerstin. Eller ja, vi har känt varandra litegrann genom en gemensam vän sen länge men aldirg umgåtts själva. Kul när man få nya bekantskaper också.

Vi spanade in den här vackra gamla bänken och konstaterade att så här vill man ju ha. Kryddor i kruka samlade på bänk. Så vackert med oregano förresten.

Kerstin visste det nog redan men jag kom fram till att Tagetes är det finaste som finns just nu. Så vackert tillsammans blomstermorot eller fänkål.

Fint med glasburkar och flaskor med olika inläggningar på hylla tycker jag. Drömmer just nu om skafferi fullt med sånt.

Det stora vinhuset hade förvandlats till Hälsotek. I spahörnan där visades upp vad du kan göra för fina produkter till kroppen av växter.

Så fint med gult utanför växthuset. Man får massor av ideer av att strosa runt här. Så fint med rosenskärorna!

Och tagetes igen! Så fin i buskigare format!

Vi stannade vid orangeriet som nu blivit en liten restaurang och åt pizza. Vi båda föll för pizzan “Gustav Adolf” på menyn som toppats med Gruyere, Creme Fraiche, kronärtskocka, lök och jalapeno.

Jag var på loppis i vanlig ordning och köpte bland annat denna tavla som nu pryder en vägg i köket.

Voila!

Jag har också hunnit med att åka en snabb sväng till Tomatens hus för att köpa med mig lite av den goda sorten Svea och ett nöt och fruktbröd.

Många fina tomatsorter att välja på och redo att åka hem för att rensa ogräs och laga mat till kvällen.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: