Tankar och funderingar

Om 2020 var en dröm baserat på mina bilder

Det första vi gjorde när vi flyttade in på gården var att ställa in en stor bukett vid den gamla trappan. En trapp där kungar och drottningar gått före oss. Så viktigt för att snabbt känna sig välkommen i det så stora huset som skulle ta oss hela sommaren att fylla.
Här har vi precis flyttat in. Äntligen har jag och Andreas hittat ett boende som alla mina loppisfynd får plats i. Aningen många sittplatser men så går det när min man tar det där med avstånd på allvar. Sen plockade vi bort alla möblerna och ställde ut på olika platser på vår mark istället. Jag har ingen bild på det men nu har vi gamla långa träbänkar under fönstren istället. Jag har ganska många krukor med pelargoner på dem nu men tänker att det hade nog varit ganska fint med rosor också.
Den lilla köksingången använder vi som mest när vi ska ut på morgonen och plocka färska ägg från hönshuset. Här tänker vi att vi ska ha en liten köksträdgård men det får bli nästa sommar.
I vårt sovrum satte vi upp den finaste tapeten vi någonsin sett, precis samma som finns i slottet på Sofiero.
Men mest nöjda var vi med läget av vårt nya drömhus. Närheten till havet som gav oss ett morgondopp sommaren lång. Nästa sommar ska vi leta ostron här. Vi har verkligen funnit vår plats på jorden.
Eftersom vår mark är ganska stor så rymmer det både hav och äng. Såklart med en vildvuxen känsla. När Corona är över så ska jag bjuda över alla mina blomsterexperter till vänner som ska få lära mig allt de kan.
Eftersom sommaren innebar mycket hemmatid då vi var nyinflyttade så blev det extra mycket bak. Frysen fylldes med en massa gott att ta fram när det var dags att fira något.
Den stora gården innehöll också flera magasin fulla med saker så jag behövde inte gå på så mycket loppis. Nästa sommar däremot så kör vi gårdsloppis på allt som vi inte behöll.
Där hittade jag den här blomstertrappan som jag fyllde med pelargoner som jag drivit upp från sticklingar. Den är inte till salu minsann. Kanske skulle Andreas sätta igång att bygga några till eftersom han har rätt tråkigt emellanåt när han inte springer. Han har nämligen slutat med sitt Product owner jobb och satsat helt på sin löpning. Han är inte bäst i Sverige men alla sponsorer vill ändå ha just honom. Han står ändå bara och jobbar på att bli bäst på mazariner när han får en stund över, han kan behöva göra något annat.
Det blev många nya pelargonsorter det här året!
Barnen kände inte att deras gamla rum passade in i det nya huset så de inredde en varsin sal med inspiration från Estrid Ericson och Josef Frank. Så fint med tonåringar som städar och bäddar så fint också.
Längs med vägen mot havet så plockade barnen med sig solvarma hallon, perfekta till alla goda bakverk som skapas i köket.
Här på innergården blev det många små och mysiga middagar tillsammans. Så fint att solen når hela vägen ner trots de höga väggarna. Här firade vi allt från födelsedagar till att skapa kransar till jul.
Lagom till midsommar kom mamma ner och hjälpte mig att skapa lite vackra buketter av allt som finns att välja på i trädgården när solen var som hetast och blommorna hade det tufft utomhus.
På något konstigt vis så tyckte Svenskt Tenn och Sofiero att alla textilier från Josef Franks Flora utställningen skulle passa så otroligt fint på vår nya gård så vi fick köpa allt till en billig peng.
Ja det var lite från det här året. Här sitter jag nu och skriver och ska snart kila ner och smaka på Andreas nybakade mazariner, jag tror minsann att han har lyckats skapa det bästa receptet.

6 Comments

 • Anna
  28 december, 2020 at 20:51

  fantastiskt!!
  Basta var “Att vi fick köpa allt for en billig peng”:):):)

  Reply
 • Louise
  29 december, 2020 at 16:52

  Underbart inlägg 💗

  Reply
 • Annika
  1 januari, 2021 at 10:01

  Vilket härligt inlägg! Underbart!

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: