Tankar och funderingar

Long time no see…

Helt otrolig bukett som jag fick av instagramvännerna Karin och Emma när vi träffades i Maj, men visst hade den varit helt otrolig till julen också?

Ja det var inte i går. Det blev en lång paus, ett helt år. Jag tyckte inte bloggen var så kul längre. Det är nog ganska många med mig som känner att bloggar blev jobbigare när instagram kom. Där kan man snabbt kommentera och gilla. Men för min egen del börjar jag sakna bloggandet. Att gå in lite mer på tankar, svamla lite. Att få gå in på någons blogg och hänga där en stund tycker jag är mysigare än att vara på instagram. På instagram är man en i mängden, på bloggen bjuder man in mer till en privat tillställning. Något som också fick mig att tröttna var väl saknaden av följare efter att alla försvann till instagram. Men jag tror att jag ska släppa det helt faktiskt. Jag vill mest skriva av mig och samla inspiration och bilder på ett ställe och hänger ni på mig så är det ju bara jätteroligt. Jag har saknat att hänga här med er som följer mig.

Något som också hänt sen sist är att jag lite fick nog av balansen mellan jobb och fritid var skev. Jag har jobbat på samma arbetsplats alldeles för länge och kände att jag inte kom vidare i utvecklingen. Visst, varje dag var inte den andra lik men jag kände att jag behövde brinna för något igen. Jag har såklart älskat mitt jobb men till slut så kändes det som att jag backade i utvecklingen. Jag gjorde mindre av det jag tyckte var roligt med mitt jobb. Arbetstiderna skjuts fram inom handeln mer och mer och jag har förståelse för varför men det passar inte mig. Så kort och gott, jag har tagit tjänstledigt och studerar nu på heltid i två år framöver. Eller ja, snarare ett och ett halvt. Och Wow! Vad skönt det är. Missförstå mig inte nu, det är inte en barnlek att plugga men jag kan lägga mycket av tiden som jag vill. Jag kan sitta och plugga på kvällar eller helger om jag vill göra något på dagen. Jag träffar mina barn mer, jag kan passa på att plocka undan lite disk när jag pausar hjärnan från böckerna en stund. Små saker men som ökar min livskvalitet enormt.

Jag har också kört 66 dagar träning och nyttig mat med Weekly Revolt. Jag ville ändra mina matvanor och bli piggare och starkare. Träningen har väl gått lite sådär då jag åkt på två förkylningar inom de 66 dagarna och det har varit svårt att hänga på de andra med övningarna men maten har jag hållit i alla fall fram till New York resan till i onsdags. Och ja, jag mår så mycket bättre nu, känner mig smidigare i kroppen, är piggare, äter mer regelbundet och maten är snabb och lätt att fixa. Jag ska inte gå vidare in på det men det är en förklaring till varför jag nu har lust och tid över till att blogga igen. Ni kommer få ha lite överseende med att jag lägger upp lite vad jag gjort tidigare under året, jag har nämligen hunnit med en hel del som jag vill dela med mig av.

2 Comments

  • Annika
    14 november, 2022 at 07:35

    Kul att du är tillbaka! Jag håller med om att det är mysigt att läsa bloggar, blir ju ofta lite mer innehåll. Har bloggat själv i snart 15 år och när jag gör uppehåll så saknar jag bloggen efter ett tag. Ha det fint!

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: