Loppis och återbruk / Mat och Bak

Kinesiskt Darjeelingte, Franska senapskärl och Brittiskt porslin.

Äntligen fredag! Började min fredag med ett frisörbesök vilket resulterar i att jag får plugga lite mer i helgen istället men det är lite smidigare att ta sig ner på stan en fredagmorgon än en lönelördag. Det var välbehövligt med nya slingor och nyputsad lugg. På vägen till bilen så passade jag på att gå in på tebutiken och fylla på förrådet med te. Från att bara dricka te när jag var sjuk till att nu dricka te varje dag, mycket tack vare denna tesort, nämligen Darjeeling Earl Grey. Så mycket smakrikare än vanligt te från matbutiken men utan att det för den sakens skull blir för starkt. Typ det dyraste teet i hela butiken men ja, ingenting jämfört med vad det kostar att dricka typ vad som helst ute på café om man ser till antalet koppar. Efter tebutiken så åkte jag till favoritloppisen och snubblade över några godbitar.

Ett blåvitt fat i asiatisk stil. Tänk vad mycket olika varianter på blåvitt det finns, mest för det väl kanske tankarna till det klassiska blåvita svenska porslinsserierna från Rörstrand och Gustavsberg men även till klassiskt engelskt porslin. Kanske inte lika ofta ett porslin från kina men motiv från Kina är ju ändå vanligt förekommande. Oavsett motiv och märke så är det något som håller sig i stil och något som alltid känns rätt. Blanda det med en färgglad stil som funkis och Firma Svenskt Tenn, eller med en rustik linneduk. Och skulle man tröttna så står det en rad av köpsugna köpare och väntar.

De här kuddarna köpte jag faktiskt tidigare i veckan men eftersom jag inte visat dem innan så fick de vara med här på ett litet hörn. Fyra stycken kuddar med volang, i dagsläget har jag ingen aning om var jag ska ha dem faktiskt men jag föll för dem direkt. Eftersom de har en volang så blir de ju lite gulliga vilket gör dem lite svårplacerade, jag tänkte först uterummet men jag måste börja med att städa ur lite där. Sen får vi se vart de hamnar.

En äggkorg som jag inte kanske kan använda till äggkorg eftersom jag inte har några höns, däremot så kanske det blir en potatiskorg då vi har vår potatis i garaget. För några veckor sen så köpte jag nämligen potatis av en gård så nu finns det alltid hemma, däremot så behöver ju potatisen stå mörkt och svalt. I början så fyllde jag famnen med potatis men det var lite krångligt att ta sig igenom två dörrar på vägen tillbaka till köket, så en korg av något slag är ganska trevligt, så nära ett potatisland jag kommer.

Jag hittade också två stycken franska gamla senapsburkar från LAB Lagny som tillverkas strax utanför Paris. Fina till penslar, pennor, köksredskap eller som en liten blomvas eller kruka. Nu kom jag på att jag faktiskt var in på Myrorna i Helsingborg där jag hittade en fin skärbräda i blåvitt porslin som jag glömde bort att fota.

Sist ut, en liten burk som jag nog köpt förra veckan. Tyckte den var himla söt och den får stå i sovrummet. På första bilden ser ni lite mer hur den ser ut. Nu tillbaka till lite plugg och sen tror jag att det får bli en promenad i solen.

2 Comments

 • Ida-Karolina
  23 april, 2021 at 17:20

  Fina fynd, burken var jättesöt. Trevlig helg!

  Reply
 • Linnea
  28 april, 2021 at 11:25

  Instämmer, vilka fina fynd! Får en fråga vad du har för planer på att studera och vad du har för tankar om det? Jag har själv läst strökurser på universitetet men sökt några utbildningar till hösten men nojar över att jag är för gammal, suck! Försöker påminna mig själv om att man ska jobba tills man är 69år förutsatt att man har turen.

  Trevlig lillördag och tack för en mysig blogg!

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: