Hemma hos oss / Loppis och återbruk / Personligt

Här ligger jag!

Att tänka på innan ni köper en gammalt, kallt och dragigt hus: även i mars är det kallt inomhus och ska man sitta still en längre stund så rekommenderas fårskinnstofflor, varma gosiga kläder, tokvarm vetekudde och duntäcke. Helst av allt så skulle jag bara vilja krypa ner under täcket och sova en stund, jag är så trött idag. I måndags startade en ny kurs för mig, Engelska 6 som ju behövs till de flesta utbildningarna och eftersom det inte ingick i mitt gymnasieprogram så får jag läsa till det nu. Jag har ju jobbat sen jag tog studenten och har alltid gillat mina arbetsplatser så jag har inte ens tänkt tanken på att läsa vidare, men ja, kanske så är det dags snart. Jag trivs ganska bra med mitt arbete men mina arbetstider blir sämre och sämre och det blir mindre tid till det jag verkligen vill göra, nämligen det kreativa. Dessutom så är handeln inom förändring och jag känner att jag behöver en plan B. Så nu har jag gått en kurs för att läsa upp 100 poäng som jag saknade och då valde jag Digitalt skapande. I den kursen har jag lärt mig en hel del om bildredigering, podcast och filmskapande, vektorgrafik ( skapande av logotyper) och distributionsvägar. Periodvis var jag som ett vrak då jag inte riktigt trodde att jag förstod vad jag höll på med så jag hade egentligen varit nöjd med att bara bli godkänt med ett E, även om jag siktade på ett C. Mitt mål var att inte bara att då de 100 poäng utan att släppa lite på mina höga krav. Att jag inte skulle behöva vrida ut och in på själv. Jag gjorde mitt bästa på alla mina uppgifter, men nöjde mig istället för att slita mitt hår. Och i går fick jag mitt betyg. Jag fick ett B! Så stolt över mig själv! Blev dock alldeles svettig när jag öppnade engelska studieplanen, haha.

Jag ska bland annat läsa en engelskspråkig bok och eftersom jag tydligen gillar att göra det svårt för mig själv i onödan så valde jag en medelsvår bok. Jag skulle låna en enklare bok på biblioteket men alla böckerna som fanns på listan var slut. Så då blev det den här ganska så spännande men också obehagliga bok. Jag såg filmen någon gång på det sena 90-talet, gjorde ni också det? Boken och filmen handlar om en författare som råkar ut för en olycka och en kvinna som också är ett fan hittar honom vid vägen och tar med honom hem. Annie, som kvinnan heter råkar lyckligtvis vara sjuksköterska så hon vårdar honom och håller honom bortkopplad från verkligheten. Och ja det är en ju en bok av Stephen King så ni kanske kan lista ut att den kommer att bli ganska obehaglig.

I dag har jag också träffat Lisa för första gången. Lisa ( @lisa.jacobsson, följ henne för så fina bilder och bra tips på utflyktsmål i Skåne och Danmark ) har jag träffat på Instagram och pratat till och från med ett tag nu och vi har tänkt ta en fika ganska länge men så kom livet och Covid 19 emellan. Hon var iaf så himla gullig och erbjöd sig att hämta några fat på en loppis som jag inte kunde glömma. Nämligen de här två uppläggningsfaten, “Princess” av Wilhelm Kåge för Gustavberg som inte har funnits i produktion sen 1945. Tänk så gamla men fortfarande så fina.

Just ja! Och så har jag ju lovat att jag skulle visa er bänken jag hittade på loppis förra veckan. 200kr var den väl värd?

Och sist men inte minst! Jag blir sååå glad när ni skriver bland kommentarerna. För ju mer ni skriver, desto mer vill jag blogga. Utan responsen så är det liksom inte alls lika roligt. Så TACK!

9 Comments

 • Anna
  10 mars, 2021 at 20:27

  Underbar lasning-Som vanligt har inne:)Tack och tack!

  Reply
 • Anna Cederberg
  11 mars, 2021 at 12:46

  Grattis till fint betyg! Och grattis till bänken , ett riktigt superfynd. Det verkar så mysigt att hitta nya kompisar via insta. och tänk vad fantastiskt det är att folk är så hjälpsamma och generösa, ändå härligt och något att lyfta i dessa udda tider.

  Reply
 • Linda
  11 mars, 2021 at 14:33

  Fint påslakan! Är det blått? Vart kommer det ifrån? 😊
  /Linda

  Reply
  • elisabethterese.se
   11 mars, 2021 at 15:35

   Hej Linda! Ja det är ljusblått men alldeles lagom, väldigt dämpad ton, inte alls babyblå utan helt perfekt ljusblå. Jag har köpt dem på AB Småland i Malmö, men de har webshop också. Ekologisk bomull och lagom krispiga utan att bli prassliga.

   Reply
   • Linda
    11 mars, 2021 at 16:26

    Tack! 🥰

    Reply
 • Camilla
  11 mars, 2021 at 19:23

  Heej! Hittade hit när du skrev inne hos Julia K! Jag undrar vad det är för soffbord du har? ser fint ut 🙂 och mattan är det Ikea?

  Kram Camilla

  Reply
  • elisabethterese.se
   11 mars, 2021 at 21:33

   Hej! Kul att du tittade in! Mattan är från Ikea, ja och soffbordet har jag hittat på Erikshjälpen. Yngvar Sandström för Säffle Möbelfabrik om jag inte minns fel.

   Reply
 • Sabina
  12 mars, 2021 at 05:58

  Alltid lika mysig och inspirerande läsning hos dig! 😊 blir lika glad varje gång jag ser att du lagt upp ett inlägg!

  Så himla kul med så bra betyg! Stort grattis 😍

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: