Blommor och trädgård / Jul

Gran Hotell

I lördags åkte vi till Väla Trädgårdar och köpte julgran. I år har de dragit igång Gran hotell vilket fungerar så att om du köper en gran i kruka så kan du efter jul lämna in den på förvaring, ja ett slags hotell. Eller ja kanske vilohem rent av. De tar hand om din gran under den varma sommaren då din gran kräver extra omsorg så att den klarar sig. Så i december några år så hämtar vi samma gran som då växt till sig några decimeter. Ett bra sätt att hjälpa en lokal trädgårdsbutik som har det tufft under dessa tider, miljövänligt då vi inte behöver köpa en ny gran varje år och såklart även ekonomiskt. Den lilla granen i korgen på bordet är vår nya familjemedlem.

Fint när granen står i en stor lerkruka tycker jag. Drömmer om att min gran ska bli mycket större och det ska bli kul att se hur stor den kan bli i kruka. Inte så där stor såklart.

Den här krukan tyckte jag var väldigt fin. Den skulle vara fin som en urna med något högt och yvigt till våren. Kanske skulle köpa en sån och hylla med lökar att möta våren med?

Ja just! Hej på er! Bloggen har fått lite nytt liv, jag har flyttat till ett webbhotell för att kunna styra lite mer över min blogg och speciellt för att slippa ha reklam på den som jag tyckte var ganska ful och som jag inte tjänade en krona på. Så ni får ha lite tålamod med att jag är ny på wordpress och inte riktigt vet vad jag gör alltid. Velar lite nu om jag ska ha en sidomeny eller inte. Och så måste jag lösa så att kommentarerna fungerar. Hör gärna av er om det är något som inte fungerar eller om ni saknar något.

3 Comments

 • Karin
  16 december, 2020 at 06:57

  Så roligt att bloggen är igång igen. Himla smart med granhotell! 🙂 Ha en fin dag!

  Reply
 • Lisa
  16 december, 2020 at 07:26

  Hejja dig! ❤️

  Reply
 • Ida-Karolina
  16 december, 2020 at 09:01

  Smart med ett gran-hotell. Jag trodde granar hade större rötter bara så att det var svårt att “spara” större granar men så är det kanske inte. Skulle kanske grävt upp en istället för huggt i söndags och sen planterat ner i marken till nästa jul 🙂
  Kul att se bloggen i nytt format, hoppas allt tekniskt faller på plats 🙂

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: