Antik och auktion / Loppis och återbruk / Tankar och funderingar

Fynd jag gjort i sommar

En uppsättning med 6 stycken koppar och fat från Rörstrand för nästan inga pengar alls. De är ganska små, eller ja, de är små. Men jag tänker till en kopp glögg eller en kopp varm choklad med hög kakaohalt.

Från Abrahamsgården i Norberg blev det ett salt och pepparkar, den lilla tennvasen och den lilla skålen med de två rosa ränderna. I Västerfärnebo på loppisen blev det den vackra duken, det gamla rivjärnet och det blåvita lilla fatet. Och så de vackra ljusen från Kalasljus.

I en Antik och loppisbutik i Ängelholm hittade jag den här byrån som jag ska måla om och ha i badrummet. Jag tänker att det är perfekt med hyllorna där necessärer kan få stå, kanske någon korg med borstar, en hög tidningar eller handdukar.

På en loppis hittade jag bordstabletter från Svenskt Tenn. 11 stycken för 20 kr.

En skål som är mycket större än den ser ut på bild. Jag såg en likadan i en butik som säljer lite vintage men köpte den aldrig, tur var väl det när jag hittade den på loppis för 35 kr.

Fem stycken gamla fruktknivar. Sällan jag äter frukt med sån kniv, kanske iof för att jag inte haft några men jag tänker att man kan använda dem till mycket annat också. Häromdagen använde jag en av dem som brevkniv.

En gammal margarinlåda, perfekt till skafferiet som ska byggas här hemma någongång.

Vas i gjutjärn som känns väldigt Astier de Vilatte men som kommer från Ebe verken, Husqvarna. Fin, Art Deco stil som är perfekt till pampiga buketter, det är så bra strutform på vasen som håller blommorna uppe på ett fint sätt. Bara någon vecka efter det så hittade jag en likadan gråsvart vas som jag ska sälja.

Hos en tjej som heter Caroline som har ett konto på instagram där hon säljer saker så hittade jag den här tavlan. Motivet och ramen passar inte ihop storleksmässigt men tänker att det är något jag får lösa framöver, just nu får det vara som det är. Tyckte om motivet så mycket.

Ja det var en del av dem, jag har ju säkert fyndat en del saker som jag glömt bort att fota. Annars då? Hur är det med er? Här har det ju varit lite öde men jag har behövt vila både huvud och kropp ganska länge nu. Ni vet, man kommer till en punkt när det liksom inte går längre. Tiden ska räcka till så mycket och jag har lagt all tid jag haft på att bara vara. Därav kommer en hel del sommarsysslor i efterhand. Jag gissar dock att det kanske inte gör så mycket? Kanske har ni också gjort så? Det brukar ju lugna sig lite på sommaren. Kanske att man lägger upp mycket bilder på instagram men det känns som att fler lägger upp än vad man scrollar själv?

Ja jag har ju fyllt 40 år också. Det kändes som en käftsmäll. Nej då, det gjorde det absolut inte. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte brydde mig alls. Klart att 40 år inte är lika peppigt som att fylla 20 men man har ju liksom inte så mycket att välja på. Jag är ganska så tillfreds med det. Jag bryr mig inte så värst om rynkor utan tänker mer på att kroppen ska hålla. Att jag fortsätter att utvecklas personligen och att jag gör vad jag vill av livet. Inte vara för bekväm och trygg. 30 eller -40 års kris är väl egentligen inte så konstigt. Saknar man något som man vill ha så påminner en ny årsring en om att det tickar på ännu ett år. Och kanske är det väl bra, så länge ingen tar skada av det. Lite påminnelse: “Hej 40 åring! Det är dags nu. Dags att sluta trygghetsknarka. Gå en utbildning, res eller flytta utomlands “. Kanske dags att sluta med bloggen och lägga krutet på instagram istället. Dags att börja sälja en del av loppisfynden som inte får plats. Leva lite.

2 Comments

 • Margareta
  20 september, 2021 at 13:28

  Jag gillar din blogg och hoppas du fortsätter, men du bestämmer så klart. Grattis till de 40 åren, själv är jag 68, tyckte nyss jag var 40….Tiden rusar, känns som det går fortare ju äldre man blir.

  Reply
 • Josefin
  24 september, 2021 at 18:03

  Gillar också din blogg mkt. Kikar in med lite ojämna mellanrum o blir alltid glad när du uppdaterat. Men viktigast är ju såklart att du blir glad av att blogga 😊

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: