Uncategorized

Evigt mode – en utställning om vår tid

En av kreatörerna, Linda Nurk som skapar sitt eget material av silke och blommor. Foto: Lindanurk.com

Sofiero imponerade 2020 med bland annat Josef Franks Flora som bildade köer från vår till höst, den vackra utställningen med vårlökar och pelargoner var inte så pjåkiga de heller. Ska jag vara helt ärlig så önskar jag att de fanns där alltid, så magiska var de. Både Josef Franks textilier, vårlökar och pelargoner är ju något som är tidlöst, de är alltid aktuella. Jag är så glad att jag besökte utställningarna och förevigade dem både i mitt eget minne men också på kamerans.

2021 imponerar de stort igen. I år är det nämligen dags för modet att göra entré på Sofiero. Vad sägs om namn som Cecilie Bahnsen, Stine Goya, Henrik Vibskov, Rave Review och Jennifer Blom m.fl? Slottets rum delas in i de fem delarna: Nygammalt, Innovation, Tid för skapande, I säsong och Egen tid som presenteras av de svenska och danska modeskaparna. Även Kronprinsessan Mary av Danmarks garderob kommer att visas. Utställning visas från och med den 7 maj – 26 sept 2021.

Foto: CecilieBahnsen.com

Med härliga färger, nyskapande formspråk och blomstrande inslag levandegör utställningen Evigt mode: En utställning om vår tid en rad tankar om mode och hållbarhet. I ett unikt urval av skräddarsydda kreationer av kända designers och plagg i återvunna material tolkar utställningen den rådande tidsandan, där mode handlar allt mer om att förlänga livslängden på våra plagg och därmed ge dem ett nytt liv. 

Sofiero

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: