Antik och auktion / Blommor och trädgård / Inredning / Loppis och återbruk / Skåne

Äggljus, fint på loppis och vårkänslor.

I går var jag förbi Hedentorps plantskola i Ängelholm som jag alltid blir så inspirerad av. Mycket fina växter, ett mysigt café ( som öppnar lite senare i vår) och en hel del mysig inredning och annat. Den här ringen med överblommade tulpaner kan jag tänka mig är en riktig vattendelare men jag personligen tycker att jag kan se det vackra i det. Jag tycker att blommorna blir helt fantastiska i färgen.

Så himla fint med olika blommor i samma färg också.

De här äggen köpte jag på ett annat ställe förra året och jag gillade dem så mycket. De skapar en påskkänsla utan att blir för påskig. Bara några ägg på ett gammalt porslinsfat och så kanske vårlökar i kruka på bordet eller några påskliljor så är det klart.

Jag tyckte så mycket om färgerna i denna. Blått lila och peach, vårigt och påminner mig om min barndom.

Apelsin och citronträd står i blom och doften är som alltid magisk!

Gridelli. Jag har inte testat något ännu från detta märke, ibland tycker jag att det är hutlöst dyrt och för att vara ärlig så är jag ingen som har så mycket oljor och s¨ånt på min mat, mer i maten och då märker jag ändå ingen skillnad. Men nu köpte jag en för att testa, det blev en olja med citron som jag tänker mig ringla över sparris, räkor och andra lättare rätter nu till vår och sommar. Återkommer såklart med betyg!

Superfin kökssoffa på loppis!

Någon hade köpt de här snygga stolarna. Grattis till den!

Fint med vita krukor. Jag har tyckt att vita krukor lite för kallt mot blommor hemma hos mig. Att kontrasten blir så hård på något sätt, men sen vardagsrummet blev ommålat så tycket jag att det är ganska fint där inne med just vita krukor. Egentligen lite knepigt eftersom blått än ganska kallfärg också. Men kanske mjukas de upp då, i symbios med just en annan kall färg.

Bandarillo av Wilhelm Kåge. Så fina!

Hej!

Jag ska inte skriva så mycket för jag ska alldeles strax iväg till mitt arbete, jag har alldeles för mycket i skallen för att skriva något vettigt ändå. Eller är det kanske då jag ska skriva av mig? Nå väl. Helgen var fin och jag tittade in på några ställen i Ängelholm. Solen lyste starkt hela helgen och jag var så sugen på att gå ut i solen och värmen men upptäckte att det var svinkallt så det blev inte mer utehäng än just promenad i solen. Våra nya sängar är på plats ( trött på att sova i en skål) och upptäckte då att sängkappan i linne blev ca 10 cm för kort. Men det får helt enkelt bli så att vi får köpa en sängkappa efter säng, det blir så mycket krångligare än att göra tvärtom. I morgon har jag examination i min kurs jag läser och sen börjar jag på en ny kurs i engelska. Så tråkig läsning detta blev men jag hoppas att bilderna väger upp.

Är ni kvar här inne? Det är så väldigt tyst. Känner att jag känner mina läsare lite dåligt. Kan ni inte skriva lite? Om vad ni önskar för inlägg, vad ni gillar med bloggen, vilka ni är, har ni en egen blogg osv…

15 Comments

 • Johanna
  8 mars, 2021 at 18:26

  Tycker den här typen av inlägg är så mysiga, känns som en kompis som berättar om vad hen gjort i helgen!

  Gillade verkligen stolarna på bilden! Jag har precis flyttat och i helgen hämtade jag hem en del möbler som jag köpt på mig på loppisar och auktion på sistone, men hjälp va svårt det är att få ihop en helhet. Å ena sidan vill man bara ha klart allt så det känns som ett hem, men å andra sidan vill man inte lägga pengar på saker man inte är är säker på om man gillar bara för att snabbt bli klar. Just matbordsstolar tycker jag är supersvårt! Det finns självklart jättemånga fina, men när man inte har möjlighet att 7000 kr per stol blir det inte lika lätt tyvärr 😅

  Reply
  • elisabethterese.se
   8 mars, 2021 at 18:52

   Hej!

   Ja det är ju det där när man behöver mycket samtidigt, som just när man flyttar. Det är ju inte alltid man har tid att vänta eftr just de rätta sakerna heller och ibland så behöver man ju köpa något att ha så länge. Och då är ju loppis och auktion toppen. Ibland kan man ha tur och få en hel grupp för priset av en ny stol. Ett tips är att kolla på möbler som inte är “megakändisar” utan kanske av något mindre märke. De brukar bli billigare. Nu vet jag inte vad du har köpt men det finns ju lite olika knep när det gäller att få lite ordning. Ibland funkar det att blanda träslag och ibland är det bra att hålla sig till ett. Ibland kan det vara så enkelt som att det behövs en duk på köksbordet för att det ska bli mysigare. När jag känner att jag inte får någon helhet på ett rum så brukar jag ta ut allt som jag är osäker på. Typ ta ner alla tavlor, kanske hämta en tavla från ett annat rum och liknande.

   Reply
 • Anna M
  8 mars, 2021 at 21:53

  wow! Vilken mysig loppis med soffan!

  Reply
 • Anneca
  9 mars, 2021 at 06:33

  Hej! Är absolut kvar för jag gillar dina inlägg, tonen liksom innehållet. Tack!

  Reply
 • Kerstin
  9 mars, 2021 at 09:08

  Tittade just in för första gången på länge nu. Blev påmind om att jag verkligen tycker om din plats här; tonen och bilderna. Känns varmt och hemtamt, men också inspirerande! Ska lägga till din plats som en favorit. Tack!

  Reply
  • elisabethterese.se
   10 mars, 2021 at 15:50

   Du anar inte hur glad jag blir av att höra att du trivs här! Så fina ord! Tack!

   Reply
 • Anna Cederberg
  9 mars, 2021 at 12:40

  Hej,

  Tittar troget in titt som tätt! Uppskattar dina bilder och ditt perspektiv. Trivsam inspo och inte så generiskt utan tydligt en egen touch. Gillar blandningen med inredning, kläder och utflyktstips (trots att det är högst oklart när jag kommer kunna ta mig söderöver och få upptäcka dem själv:)). Blir glad varje gång det kommer ett nytt inlägg.

  Reply
  • elisabethterese.se
   10 mars, 2021 at 15:50

   Tack Anna! Vad roligt att höra! Kul också att du tycker att jag har en egen touch, för det mesta känns det nämligen som att jag svamlar och så tänker jag att ingen annan kommer att förstå vad jag vill säga haha.

   Reply
 • Sofia
  10 mars, 2021 at 20:56

  Det är lika kul att se ur dina ögon på loppis som att själv ströva omkring på den lokala loppisen. Men nu blir jag nyfiken. Var någonstans i Sverige bor du?

  Reply
 • Angelica
  11 mars, 2021 at 12:53

  Första gången jag kikar in hos dig, vilken mysig blogg! Har en mil till skånska gränsen. Bor i Markaryd. Ligger längs E4:an. Vilken loppisar var du på här? Vlll själv gärna komma ut på ngn loppisar men brukar bli att man åker till samma..

  Reply
  • elisabethterese.se
   11 mars, 2021 at 15:40

   Hej! Välkommen hit får jag ju säga då. Och tack! Tror jag aldrig varit på loppis i Markaryd? Gå in på google maps och sök på loppis runt Markaryd området så får du upp många tips. Du får göra det till en sport att besöka alla =)

   Reply
 • Josefin
  11 mars, 2021 at 18:22

  Kikar in lite titt som tätt o blir glad när du uppdaterat. Gillar också som de andra skrivit tonen i dina inlägg. Gillar det mesta du skriver om😊 tycker om att det kommer inlägg lite oregelbundet.

  Reply
 • Annika
  12 mars, 2021 at 14:01

  Jag är kvar, följer dig på Bloglovin så jag läser dina inlägg men kommenterar inte så ofta kanske. Har följt dig länge och jag gillar din blogg mycket. Har själv en blogg sedan många år men är inte superaktiv där.
  Ska bli spännande att se vad du tycker om citronoljan, själv har jag testat den vanliga Gridellioljan och jag tycker det är lite skillnad mot övriga oljor från mataffären. Brukar ha oljan över burrata som vi har till charkbricka men även i sallader.
  Och Bandarillo är ju jättefin och varit lite inne på att köpa på Tradera men vi har redan så mycket olika tallrikar, både hemma och i stugan. Verkar vara en fin loppis du är på, är det i Ängelholm?

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: