Antik och auktion / Butikstips / Byggnadsvård / Loppis och återbruk

Abrahamsgårdens Loppis & Antikt

Efter att ha besökt ett par loppisar veckorna innan semestern och inte hittat något så blev jag nästan ointresserad av loppisar. Det är lite som att gå på svamptur om och om igen utan lycka, till slut är det ju inte kul längre. Men så snubblade jag över Abrahamsgårdens loppis och antik, en butik hade nyöppning den 3:e juli, så där hade jag verkligen tur. Butiken ligger i hjärtat av Norberg i den otroligt vackra Abrahamsgården. Tänk att bo på en sån där mysig gård med hus i falurött och med spännande vinklar. Redan utanför butiken tyckte jag att det kändes lovande.

Loppistorkan blev dock ganska snabbt till ett minne när jag klev upp för trappan till övervåningen där butiken låg, rena himmelriket för en sån som jag. Helst av allt så ville jag ha med mig golvet hem. Allt är ju typ fint med ett så vackert golv!

Köksprylar är ALLTID så roligt, det är liksom hyggeprylar nummer 1. Det är liksom alltid enkelt att visualisera ett dukat bord i huvudet. En skärbäda, en vacker skål, lite ost och skaldjur, en kökshandduk…. ja alltid kul att köpa och något som faktiskt används.

För att inte tala om porslin. Tallrikar, kannor, skålar… Så fint att ha hylla från golv till tak gjort av gamla brädor. Det känns hemtrevligt och praktiskt ut.

Ett bord fullt av skatter. En sån där liten bordsborste stod jag och klämde på men köpte aldrig, men jag har faktiskt köpt en sån i efterhand. Och den används flitigt hemma hos oss. Så smidigt att borsta bort smulor med. Det är ju inte alltid en disktrasa behövs ocg dessutom tycker jag inte är så vidare roliga att torka av med.

Den där superstora skärbrädan skulle man ju ha köpt.

Fint att duka med duk på duken.

En gammal kommod är alltid trevligt. Kan något ge mer myskänsla i ett badrum? Skulle väl kanske vara ett badkar i såfall men ja en kommod med marmor och ett stearinljus, en kärl att tvätta sig i och en trevlig tvål. Det är inte helt dumt alltså.

Det här skåpet ovanför diskbänken. Det hade vart något. Hade dock velat ha ett ännu högre eftersom vi har så högt till tak i köket.

En lite lugnare bild av gården. Tänk att bo här med familj och vänner som närmsta grannar.

Abrahamsgården när man kommer uppifrån Elsa Andersons konditori. Växten som klättrar på huset, så fint! Ser så snällt ut på något vis.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: