Blommor och trädgård

Vårt kök just nu

Här kommer en liten rapport från vårt kök, eller ja i alla fall en del av det. Jag märker på grynigheten i bilderna att det mörkar bli mörkare i rummet dagtid. Jag är ju lite lat av mig och vill gärna fota med mobilen, kanske skulle en ny bättre hjälpa? Det har ganska många modeller sen jag köpte min telefon så det kanske är på tiden. Men i alla fall, här är en bild på den fina buketten jag köpte hos Látelier Floral förra veckan. Astillbe, vita rosor och hortensia bland annat. På nyslipat bord, det ska dock få något lager med hårdvaxolja för att tåla både det ena och det andra. 
 
Jag ska ju måla dörren har jag tänkt, men jag velar mellan grön och mörkröd. Kanske målar jag underredet på bordet rött istället. Det känns lite konstigt att måla dörren grön när bordet och köksön är grön. Ja och så har vi ett litet skåp och hyllor i köket som är gröna. Mörkrött skulle vara så fint men kommer jag tycka det året runt? Ska man måla dörrfodret också? För isåfall behöver jag måla två dörrkarmar till. Inte för att det gör något men det kanske blir för mycket? Inga snabba beslut här inte och det är så jag vill ha det. 
 
En loppisfyndad ljusstake som jag hittade i antik&loppisbutiken i Spritfabriken här på gatan. Passar perfekt på det lilla runda bordet jag köpte i våras. Och ljusen hittade jag nyligen på loppis de med. Så himla fint att det går att hitta så mycket på loppis. Jag har varit lite avis på alla som har hittat ljus men nu den senaste tiden har jag haft tur att hitta ganska många vackra ljus. I går hittade jag ett par vackra mörkt röda som jag spara till jul och ett par väldigt fina blå. Hur går det för er? Har ni hittat några fina loppisfynd i höst?
 

4 Comments

 • Amanda
  1 oktober, 2020 at 08:00

  Köpte en oljemålning i veckan med naturlandskap för 150 kr, en randig veckad lampskärm för 30 kr och en mokabryggare för 70 kr!
  Var nöjd efter den rundan, men ser fram emot många fler i höst!
  Kram!

  Reply
 • Iris
  1 oktober, 2020 at 10:02

  Dörren är fin. Det kanske är dörrkarmen som ska bli röd?

  Reply
  • Terese
   1 oktober, 2020 at 20:52

   Ja kanske det 🙂

   Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: