Hemma hos oss

Någonstans i slutet på Augusti

Det börjar bli mörkare ute. Det är mörkt nu när man lägger sig och det är mörkt långt in på natten. Än så länge är det ljust när jag vaknar på morgonen men det är snart över. Jag tycker så mycket om att vakna när det är ljust ute, jag har inga problem med att gå upp då men när det är mörkt så vill inte kroppen reagera alls. Och för första gången på länge så klickar jag på znooze igen. Jag har kommit in i ett riktigt rensarflow och har samlat ihop en hel del saker som jag ska sälja på bakluckeloppis på lördag. En hel del tavlor, porslin, inredningstidningar, barnprylar och en hel del annat tänkte jag bli av med. Vet inte riktigt hur mycket man ska ta med sig? Kommer det ens komma någon? Kommer jag att ha för mycket saker med mig? Hellre för mycket med mig än för lite tänker jag. 
 
Städade sovrummet och rensade ur lite där också. Lite böcker och sådär. Jag har ganska mycket saker jag vill bli av med men är lite osäker på om det är rätt forum med bakluckeloppis? Jag har mycket som jag inte riktigt vill skicka iväg för en tia. Kanske får slänga ut på bloppisen sen. 
 
Tyget Nympheus av GP & J Baker som jag fyndade i en antikbutik förra sommaren. Eller ja, en del av det i alla fall. Jag har ju sytt ett draperi av en del och nu återstår lite tygbitar som ska bli kuddfodral. 
 
Förvaringen på skrivbordet är viktig. Det samlas lätt röriga högar men tidskriftsamlaren eller postfacket eller vad det nu kan heta slukar många böcker. Jag har köpt en mapp som ligger där också där vi förvarar viktiga papper som vi behöver hitta snabbt samt böcker, någon ram och något tapetprov. I den franska asken har jag samlat mindre papper jag behöver hålla reda på. Korallen ovanpå är fejk, just so you know. 
 

6 Comments

 • Sofia
  3 september, 2020 at 12:50

  Ta med allt du har tänkt sälja. Min erfarenhet av de få gånger som jag sålt på bakluckeloppis är att det mesta går att sälja. Även de där godbitarna som inte borde slumpas iväg för en tia. Tänk hur du själv köper, ibland betalar man mer ibland mindre. Lycka till!

  Reply
  • Terese
   3 september, 2020 at 18:49

   Tack för pepp! Jag går all in, det värsta som kan hända är att jag får ta med allt hem igen ☺️

   Reply
 • Moa
  4 september, 2020 at 09:53

  Vad för bakluckeloppis 🙂

  Reply
  • Terese
   6 september, 2020 at 21:00

   Den var vid spritfabriken i Ödåkra som ligger utanför Helsingborg

   Reply
 • Karin
  6 september, 2020 at 09:07

  Så fin den där tidsskriftssamlaren/postfacket på skrivbordet. Antar att det är ett loppisfynd? Håller med dig, inte så lätt att göra sig av med prylar som i alla fall har ett litet värde. Tack för fin blogg.

  Reply
  • Terese
   6 september, 2020 at 21:00

   Hallå. Ja det är ett loppisfynd. Tack för att du tittar in här =)

   Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: