Loppis och återbruk

Loppis på vägen hem

I dag på vägen hem, eller ja, snacka om vit lögn. Det är inte direkt på väg hem utan helt fel riktning, men någon dag i veckan brukar det bli en loppistur. Idag åkte jag till ett ställe jag inte brukar åka till, just för att jag inte brukar hinna då de inte har öppet när det passar mig. I alla fall så hittade jag den här tavlan av Laurits Tuxen som var en dansk målare under slutet av 1800-talet och början på 1900. Älskar färgerna i den, motivet och att den var typ 100×140 cm stor! Det gör ont i hjärtat att jag inte köpte den men den hade en stor läskig spricka och glas man lätt kan skära sig på. Det går ju såklart att lösa på något vis men ja nu blev det så! Vad tycker ni? Att det är prålig eller underbar?
 
En kommod fanns också. Jag skulle vilja ha en sån men modellen mindre till badrummet i såfall. 
 
Ett fat av Upsala Ekeby som jag stod och höll i länge. Men ja man kan inte köpa allt. Det där fatet vill man ju ha bara stående som det är men det har jag inte plats med. Att fylla det med frukt skulle dölja den lite. Så här fick hjärnan ta över. Jag måste sluta köpa bara för att det är fint. Måste förresten rensa lite mer här hemma. Kanske dags att fylla på bloppiskonto på instagram.
 
En Carl Larsson tavla! Jag tycker så himla mycket om de tavlorna men jag vet inte, det skulle kännas konstigt att ha hemma. Som att de är så mycket mer än bara en tavla, som att det nästan skulle vara som att ha ett porträtt av en okänd människa. Det har jag också svårt för. Jag gillar mest skisser av människor eller blommor. Vad tänker ni när ni köper tavlor eller posters?  

3 Comments

 • Amanda
  9 september, 2020 at 13:58

  Köper gärna gamla litografier över stadsmotiv som Stockholm (Sven Olof Ehren till exempel), litografier/oljemålningar över landskap och en och annan karta 🙂

  Reply
 • Karin
  11 september, 2020 at 19:33

  Kommoden med marmorskiva! Löp och köp! Jag köpte en sådan här hos Myrorna för säkert snart 10 år sedan. Skåpet under var i jättedåligt skick men sedan dess har skivan fungerat ute på ett underrede som min man har snickrat ihop. Perfekt avställningsyta och för både mat och pyssel med blommor.

  Reply
 • Jihanne
  11 september, 2020 at 22:26

  Förstår precis vad du menar angående tavlor med människor, får en jätte obehaglig känsla av sådana tavlor.

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: