Antik och auktion

En septemberlördag i Lund

I dag åkte vi till Lund. Andreas skulle springa och jag och Signe tog en tur på stan. Vi hade shopping på schemat men också tid för fika. Jag har trots mina snart 20 år som skåning knappt varit på stan i Lund, någon liten tur medans jag väntat på något tåg, en gång på anställningsintervju och en gång på jobb. Jag har hört att Lund men wow! Så fint med alla gamla hus och många fina butiker som finns hemma men som var mer inspirerande än här i stan. Panduro var riktig mysig i Lund och Akademibokhandeln! Första stoppet, ett av mössens småhus i stan, detta på Nygatan.
 
Vid bantorget i Lund stoltserade solrosor i rabatterna tillsammans med jätteverbenan. 
 
Ett besök på tehuset Java. Jag måste åka utan barn till Lund någongång. Det var såklart mysigt men om jag inte snabbar mig så tröttnar SIgne snabbt. När vi tagit oss längst in i butiken och jag kommit in till alla fina tekannor så började Signes humör att tryta. Nåja, en flaska lyxigt diskmedel fick jag med mig i alla fall, bland annat. 
 
Fina burkar till kakor. 
 
Den vackra domkyrkan. 
 
Quinto på Bytaregatan, vilken vacker butik! Hade kunnat gå här inne länge och botaniserat. Mycket fina gamla ting och med bra priser. Längtar redan till nästa besök. Så fint golv i creme och rostrött. Hittade en så fin gammal ljusgul vas där som jag skulle köpa på vägen ut men den glömde jag tyvärr.  Men! Jag fick i alla fall med mig fyra andra fina saker i påsen. Ska visa sen!
 
Så fint med trädet där vid huset till det ockragula.
 
Tänk om fler byggnader var så här fina! Universitets apotek liksom. 
 
Och här stannade vi och fikade. Patisseriet mättade oss med Pain au Chocolat och kardemummabulle. Bra att ta en fika ganska så på en gång innan fiken blir fulla folk. Vi hade egentligen tänkt fika på Broder Jakobs stenugnsbageri och det var tur att vi inte tog det för där var det knökfullt och kö utanför. Nästa gång så.. 
 
På bokhandeln såg vi många fina böcker. Tycker att det kommer många otroligt fina böcker, en del blir dock inte lästa alls, de måste ju ha mer än bara ytan. De här böckerna verkade dock både spännande och fina att titta i. 
 
Kungaliv ser ju riktigt spännande ut! Om inte annat kan jag läsa den själv. 
 
Eller den här! Som kanske visar sig vara mer tragisk och sorgsen än just läskig. Men viktigt tycker jag att barn får läsa om annat än prinsessor, drakar och Lassemajor. Sen behöver det ju inte vara ju dömda kvinnor, men jag ni fattar! 
 
Till nästa mushus! Den hittade vi på Magle Stora Kyrkogatan. Det finaste huset, där vill jag bo. Extra kärlek till balkongräcket som också blir kronan på burspråket. Och till den lilla prideflaggan förstås. 
 
Man får räkna med lite kö när man ska titta på mössen. Alla vill fota. Bara någon enstaka där men alla vill titta noga.
 
Jag njuter av alla vackra portar, grindar, staket och dörrar vid de små gatorna inne i centrala Lund. Mysigt att bara strosa runt utan shoppingen. Vi har en del kvar att utforska där. Kulturen, Botaniska trädgården och Historiska museet. Känns fint att det finns mycket runt omkring att upptäcka. Älskade Skåne. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: