Butiker

Jul på Svenskt Tenn 2020

 
Var ni på den virtuella rundturen hos Svenskt Tenn igår kväll? Om inte så finns den att spana in fram till jul. Det är lätt att bli helt tagen av allt ihop och det är en sån extremt vill ha känsla på allt, more is more you know. Själv så behöver jag ta ett steg tillbaka och tänka efter vad jag verkligen vill ha. Allt är ju så fint tillsammans men min budget tillåter inte det. Så istället för att tänka vad som är fint till jul så tänker jag lite “vad är fint till jul men också till påsk och alla andra dagar på året”. Ibland är det ju såklart också kul att ha något som man plockar fram just till det där speciella tillfället. Men för mig blev det julte, gröna vackra ljus, en rund bricka och en kruka. Tycker det är fint att samla på sig något litet då och då, då blir det lite mer speciellt när man tar fram det. I år tyckte jag i alla fall att Sofia Vusir Janssons handgjorda crepeblommor tog julgranen till en ny level. Slår vad om att det kommer sitta många pappersblommor i granarna i år.
 
 
Fina är också adventsstjärnorna i Josef Franks mönster Mirakel som legat och vilat sen 1980-talet men Baranquilla är nog min mönsterfavorit på stjärnorna. 
 
 
Trots att det är en färgexplosion så finns det så mycket i detta rum som kompletterar varandra. 
 
 
Juldukningen är verkligen så mysig. Så fint med de röda glasen, gröna servetter och de vita tallrikarna med den gröna ränderna. Vilken dröm att få styla och plocka ihop. Hur tror ni de gör? Tror ni att de först planerar vilken duk de ska ha och sen att de plockar övrigt och testar sig fram? Eller tror ni de gör ett moodboard? 
 
 
Å vad man skulle vilja vinna en tävling där man under en dag får plocka med sig allt man vill ha från Svenskt Tenn. Vad skulle ni ta? Tänk den stora kandelabern, en massa kuddfodral, gardiner… 
 
 
Ja, vad säger man.. inspirerad blir man. Och alldeles nykär i allt som finns där inne på Svenskt Tenn. Jag känner mig nästan lite tråkig som inte kommer ha det så där färgglatt hemma. Tänk att mönstrena är så gamla men ändå så rätt nästan 100 år senare. Det är där vi ska lägga våra pengar, på saker som håller över tid och som alltid passar in. Då behöver vi inte förnya oss hela tiden utan bara komplettera med något litet för ny känsla. 
 
Nu blir det en kardemummabulle och sen så ska jag ta en eftermiddagslur tror jag.
 
Foto: Firma Svenskt Tenn 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: