Jul

Den senaste tidens fynd

 
Det blir inte alls så mycket loppis och besök i andra butiker som vanligt nu för tiden. Och jag har haft så dåligt flow det senaste så det gör inte så mycket, jag har nästan tröttnat lite på loppis. Jag vill faktiskt mest vara hemma och nu är det ju faktiskt väldigt mysigt. Det finns ju faktiskt så mycket man kan göra hemma men jag kan tänka mig att det kommer tära på en till slut. Jag tror att det kommer att vara extra viktigt att vara utomhus för att inte bli trött och nedstämd. Men nu till mina fynd. Det är en salig blandning.
 
 
 
 
Mitt absolut finaste fynd, den vackra linneduken. När jag hittade den på loppis så var den vädigt smutsig med stora gulnade fläckar men jag kunde inte lämna den där. Så den fick följa med hem och så blekte jag den med bleksalt. Och vips så var den vitare och fläckarna borta. Det är nog den vackraste duk jag har sett. Nu har jag bara lagt den på bordet för att se om den passade i storlek men jag tänker att jag ska ha en underduk sen också, men hur ska man tänka där med färger? Man vill ju att mönstret ska synas men utan att ta bort den ljusa känslan. 
 
 
En kaffekvarn som jag troligen aldrig kommer att mala kaffe i eftersom jag inte dricker kaffe och jag har ganska svårt att jag skulle ställa mig och mala när det kommer gäster, men en del saker är helt enkelt så vackra att ha på en hylla för känslans skull. 
 
 
 
I går gick jag en liten promenad till blombutiken på gatan och där hittade jag en linkrans som jag tycker var så fin och stämningsfull. Den känns naturell och passar fint till flera högtider och så tycker jag om när det går att spara. De röda stearinljusen har jag köpt på loppis. 
 
 
 
Lite tidigare i höstas hittade jag den här jättestora engelska tekannan. Den rymmer säkert tre liter te och jag tycker om den även om den är lite kantstött därnere. Två Kanapéformar har jag också köpt på mig, tycker de är fina uppe på en hyllkant. 
 
 
Äntligen så har jag hittat en ostkupa i glas och faktiskt en som jag har haft koll på ganska länge. Dock saknades fatet men för 59:- så tycker jag att det var ett riktigt fynd för det kan ju faktiskt vara fint med en gammal skärbräda i trä som fat också. 
 
 
En hög med linnehanddukar som jag inte kunde motstå också. Som nya!
 
 
Och så en gammal plåtburk med texten Sagogryn som vi har fyllt med pepparkakor. Känns fint att ha en burk som passar så bra till kakor. Sagogryn låter ju så mysigt det med, dock har det inget med sagor att göra utan det är grynet Sago som tillverkas från en palm som finns i Indonesien. Jag tycker däremot att den är helt perfekt till pepparkakor och efter jul kanske vi bakar hallongrottor och fyller den med. För rött är ju inte bara jul, det känns ju saftkalas också. Vilket fynd gillade ni mest?
 

4 Comments

 • Agnes
  9 november, 2020 at 08:18

  Den vackra duken! Vilken tur att du fick bort fläckarna. Och vilken tur att du har ett bord i rätt storlek till. Vilket kap!

  Reply
 • Ida-Karolina
  9 november, 2020 at 09:41

  Ostkupan tyckte jag var väldigt fin, kan nog bli riktigt bra på en träskärbräda.

  Reply
 • Jennifer
  9 november, 2020 at 10:48

  Tyckte om precis allt ❣️ Men duken var helt otrolig. Jag glömmer ibland bort tyger och dukar på loppis.

  Reply
 • Felicia
  10 november, 2020 at 09:24

  Superfina fynd!!

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: