Blommor och trädgård

Veckans lista 20/20

 
 
Detta inlägg innehåller reklamlänkar. 
 
 
Vissa prylar äger jag alldeles för många av. Koppar till exempel, och ja vi ska inte heller prata om tallrikar. Hade vi 100 personer här på besök så hade jag inte varit oroad över att tallrikarna skulle räcka till. Visserligen i olika mått, tillverkare och skick men ändå. Påslakan däremot är vi inte så bortskämda med. Just nu kör vi på ljusblått och de har vi haft länge. Älskar dem! En kall ljusblå är det på dem, inte alls babyblå utan en sval fin blå. Men det hade vart fint med ett litet byte och jag gillade verkligen det här puderbeiga påslakansetet i bomull. 
 
 
Så sugen på att ta fram målarfärgen och måla grönt lite överallt. Pinsamt att säga men dörren som vi skrapade bort färg ifrån förra sommaren står fortfarande omålad. Inte ens ett handtag har den fått tillbaka. Den här bilden såg jag hos Johanna för ett tag sen och den har satt sig. Älskar att taket är målat. Det oväntade som liksom ger en liten upplevelse. Tapeten är inte fy skam den heller. 
 
 
Rottingen har tagit sitt grepp om om uterum och trädgårdar i landet men framför allt har den fått flytta in i hemmen. Med all rätt, jag tycker att rottingen är ett perfekt material att blanda upp och framför allt värma upp inredningen med. Rottingen ger värme till ett rum och suddar ut hårda kontraster. Den här hyllan tyckte jag var väldigt fin. Självfallet ser jag framför mig hur vildpelargonerna slåss om ytan, några slitna trädgårdböcker, en mindre vattenkanna står också på hyllan. Finns att köpa på Indiska, eller ännu bättre, leta upp en egen variant på loppis. De dyker nämligen upp liknande ibland. 
 
 
Har du turen att bo i Stockholm så kan du nu beställa en pelargonkasse hos Zetas. Fylld med bland annat Mårbacka, Kärlekspelargon och tulpanpelargon. Bra alternativ om man vill hålla sig inne. Väldigt fint tips till mors dag faktiskt. SÅ ledsamt att det är så många som inte kan besökas på morsdag, ja överhuvudtaget såklart. Alla dagar är ledsamma. Se till att de äldre har något att göra. Pussel, korsord och lite blommor är ju fint att ge bort. 
 
 
Tillbringare är något man kan hitta på loppis billigt. Tro mig, det har tillverkats tillbringare i detta land. Det finns mycket där ute på loppisen. Jag har köpt två, varav den ena jag har skulle jag inte ens sälja för 1000kr om jag fick. Den är så fin. Ska visa den någon dag. Men ibland så springer man på finheter online och den här kannan hade jag sparad på skrivbordet. Skulle kunna vara fin med ett fång blommor också. 
 
 
Sugen på att baka. Även om det just nu är molnigt och jag är på väg till jobb så kommer det tillfällen då det ska fikas. Dessa kalljästa sockerkringlorna såg ju himmelska ut. 
 
 
Ett fint set i bäckebölja från Aiayu att sova i. Ja tack. 
 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: