Tankar och funderingar

Tankar i maj

 
Jag funderar ganska mycket just nu på bloggen och instagram. Funderar lite på vilka följare jag har här och vilka jag har där. Vad tycker ni om att läsa om? Blogg eller insta? Egentligen spelar det ingen roll. I am not in this for the money. Det handlar inte heller om följare eller likes. För mig handlar bloggen om att dela med mig och att samla inspiration lika mycket för mig själv. Och det är viktigt för mig att ni trivs, att det känns bra att läsa här. Att jag sätter ett litet frö hos er, att en kreativ tanke sätts i gång. Ett slags arkiv som jag kan gå tillbaka till precis som att läsa en gammal dagbok. Jag är ganska kräsen med min blogg, det kan ta långt tid för mig att göra ett inlägg för att jag vill få till det rätta flowet. Eller ja, mitt rätta flow. Jag tänker lite så, att om man gillar det så gillar man det. Man kan aldrig få alla nöjda så lika bra att vara sig själv. Klart att jag vill att mina läsare ska älska det jag skriver och visar upp men först och främst är det viktigt att jag förmedlar något jag själv tycker om och kan stå för. Det hoppas jag att alla gör. På instagram är det så enklare att kommunicera och jag gillar den kontakten man kan ha. Jag förstår att en del har så många som skriver till sig att det är omöjligt att svara, att det blir lite anonymt och att det blir så att man håller sig till ett antal man känner att man hinner med. Och just därför tycker jag att det inte spelar så stor roll om följarna är 100-tals eller 1000-tals. Personligen känner jag att kvalitet går före kvantitet. Jag älskar att ha små samtal med er som läser. Och jag älskar när ni svarar. Vi delar med oss av erfarenheter, tips, ledsamheter och glädje. Oavsett konto så är vi alla människor där bakom. 
 
Det är inte den med de mest perfekta bilderna som tilltalar mest, det är människan bakom. Annars faller allt platt. Precis så är det för mig med inredningsmagasinen just nu. Jag är så trött på trender. Jag vill läsa om byggnadsvård och om antika prylar. Jag vill lära mig om växter och läsa om alla möjliga sorters tips. Jag vill köpa tidningar som är lika aktuella om flera år. Tidlöst och genuint. 
 
Jag fick en instavideo skickad till mig häromdagen när jag varit ut och tagit en powerwalk. En följare som bor i norrland som skickade en liten film om hur det ser ut där just nu. Isen som ligger kvar på sjön och björkar som inte slagit ut ännu. Och det berörde mig, att hon ville ta sig den tiden och skicka en liten film till mig, precis som det berörde mig att isen ligger kvar på sjön där och här är syrén bara dagar ifrån att slå ut i blom. 
 
Ja vad vill jag säga med detta. Jag vet inte. Eller jo kanske. Jag vill nog mest bara säga att jag just nu är väldigt ödmjuk för det vackra, det personliga och att jag är så glad att jag får dela mina stora intressen tillsammans med likasinnade. Det var så jag träffade Julia för ungefär 14 år sen. Vi har följt varandra dagligen sen dess. Vi har gått igenom så mycket tillsammans, enormt mycket glädje men också tunga stunder. Så fint med att man kan vara vänner fast man bor långt ifrån varandra. Vi har ganska olika stil men vi förstår varandra otroligt bra. Vi gillar samma saker men vi använder det på olika vis. Hennes stil är konstnärlig, tidlös och sval, den är blommor och det vackra i det enkla. Ja ni ser ju i bilden. Den här bilden är hennes, tagen en kväll i maj i den nybyggda punchverandan. Jag tycker så mycket om den där bilden. Och Julia, så tacksam att jag har henne. En av de finaste människorna jag mött. Tack snälla för att ni läser, det betyder mycket!

10 Comments

 • Julle
  12 maj, 2020 at 23:37

  Terese, jag känner lika. Jag får ofta bilder eller små videosnuttar skickade till mig och jag tar emot de ödmjukt. Tänk att någon tagit sig den tiden. Och om jag är intresserad? Väldigt. Mina följare betyder allt för mig. Och till beskrivningen om min stil, wow. Känns jag. Kraaaaaaam 👯‍♀️

  Reply
 • anna
  13 maj, 2020 at 08:11

  Alskar din blogg och blir sa glad varje gang det kommit en nytt inlagg!

  Reply
 • Caroline
  13 maj, 2020 at 08:26

  Kära du, så fint skrivet och jag tycker det låter som det kommer direkt från min hjärna, ha, ha. Jag tror på att jobba innifrån och ut, att dela det som känns och rör dig just nu. Då kommer du dra till dig ‘din tribe’ av likasinnade och när man gör det så bliver dialogen äkta och då får alla något enormt fint ut av det. Du är på rätt spår så bara lyssna på din intuition så blir allt precis som det skall:-). Varje gång du skrivit ett nytt inlägg så vill jag in och läsa för jag vet at det är substans och autencitet i dina posts:-). Jag tror att man skall göra sin grej och med tiden så kommer du se at du om du vill kommer til att kunna tjäna pengar på detta på ett eller annat sätt. Ha en fantastisk dag, Kram Caroline

  Reply
 • @evaavbranno
  14 maj, 2020 at 09:49

  Jag håller helt med dig! Jag vill likt du "läsa om byggnadsvård och om antika prylar. Lära mig om växter och läsa om alla möjliga sorters tips. Jag vill köpa tidningar som är lika aktuella om flera år. Tidlöst och genuint"
  Det är så härligt när man tar fram något nummer av en inredningstidning från 2012 som faktiskt känns mer intressant än ett färskt nummer från 2020! ( har hänt!)
  Jag gillar ditt äkta uttryck, klassiska men personliga stil med mycket blommor och naturliga material. Som jag skrev i förra vecka, du är min bloggfavorit! Fortsätt så och lev väl. Solig hälsning från Brännö

  Reply
  • Terese
   14 maj, 2020 at 22:07

   Ni är så fina! Så otroligt roligt att höra att ni gillar det jag skriver om. Blir lika glad nu som förra veckan =)
   Ha en fin kväll Eva <3

   Reply
 • Lina
  14 maj, 2020 at 17:43

  Hej! Jag tycker din blogg är så mysig och inspirerande, man blir fylld av värme efter dina inlägg! Du inspirerar mig såsom Elsa Billgren och Johanna Bradford gör! Snälla fortsätt att blogga! Jag tycker ett blogginlägg kan ge mer än ett inlägg på Instagram! Tack/en till norrlänning som läser din blogg

  Reply
  • Terese
   14 maj, 2020 at 22:04

   Hej Lina! Tack så mycket! Ni är så snälla! Världens bästa följare har jag! Hoppas att våren är på väg upp till er i norr. Ha en fin kväll! <3

   Reply
 • Margareta
  15 maj, 2020 at 10:44

  Min favorit! Du skriver så fint. Och vilka bilder!Fortsätt snälla!

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: