Butiker

Sofiero i maj

(null)

I samband med Josef Franks Flora och utställningen i samarbete med Svenskt Tenn så passade jag såklart på att besöka andra delar av Sofiero. Det finns så mycket att se! I timmar kan man vandra runt här! Jag är så glad att jag bor här i Helsingborg
som bjuder på så mycket fint året om. Sofiero som är med tidigt på året med alla tulpaner, rhododendron som blommar i Maj, alla konsert, den stora trädgårdsfesten, dahliadagen och julmarknaden för att nämna några aktiviteter.
Men ja, just, åter till saken. Jag passade alltså på att kolla in Claus Dalbys fantastiska utställning med tulpaner, narcisser och andra fina vårblommor. Så otroligt effektfullt och ni ser va? Ju fler desto vackrare! Och det är just fördelen
med lökväxter tycker jag. Och ja fröer med för den delen. Att man behöver liksom inte ha en tjock plånbok för att ska något maffigt i trädgården. Det man dock kanske måste ha är en portion tålamod och lite planering. För det är billigare att
driva upp själv.Man behöver ju inte heller ha så många krukor, de kan ju planteras i marken. Eller så har man ett tydligt fokus på loppis, just krukor. 

(null)

Fina som trio också. Enhetligt och fint.
(null)

Kan ni tänka er när alla dessa slår ut? Jag måste snart dit igen!
(null)

(null)

Kan ta en av de där bänkarna tack. Det här är i alla fall slottet. Ni ska se hur otrolig utsikten är från balkongen eller fönsterna på baksidan. Utsikten över havet till Danmark och Sofieros egna dal med  porlande vatten och blomsterprakt.
Är det förresten någon av er som känner igen slottet från den danska serien "The Rain"? 
(null)

Ja ni ser ju. Trappan i dalen. Och det här är bara en liten liten del av det hela. 
(null)

(null)

Ingen tur till Sofiero utan att besöka kungens vinhus. Älskar att vara därinne. Älskar tegelgolvet och vinrankorna som klättrar uppe i taket. Precis ett sånt här vill jag ha. Det skulle iof ta upp hela vår gräsmatta men jag kan offra mig.  Notera
hur fint det är med exotiska inslag i form av Aloe Vera. 
(null)
Sen var jag tvungen att skynda mig hem för att hinna äta lunch innan nästa viktiga grej. Men på vägen ut ur parken var jag tvungen att stanna till och imponeras av alla som jobbar i parken och alla som arbetar med trädgården. Tänk vilket jobb
de lägger ner! Tänk alla tusentals lökar och hundratals dahlior. Alla rosor som klipps, timmar av planering. Plötsligt känns min trädgård som en ganska liten trädgård. Men inte som en helt omöjlig uppgift att styra upp.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: