Loppis och återbruk

Sälens Loppis & Antik

 
Efter ett hårt pass i skidbacken, så åkte vi på loppis. Eller ja, mer antik än loppis var det nog, men fullt med vackra saker. Vi tar en titt!
 
 
Vi möttes av gamla längdsskidor i entrén. Kanske fullt dugliga att åka men kanske finast som en vinterdekoration? Fint med det trärena tillsammans med den fina allmogeröda dörren. 
 
 
Massor av kökspylar ifrån äldre dagar. Tåliga kökshanddukar som är gjord i vackert linne är alltid värda en investering. De håller länge både i stil och i kvalitet. 
 
 
 
Ser ni tallrikshyllan!? Så himla fin. En sån vill jag ha. Dock har jag ingen aning om var jag skulle ha den om jag hade köpt den. Men så otroligt fint att inte måla hela grön utan att låta en del vara trären. Så fint tillsammans med all koppar och den vackra allmogesoffan. Tar helt klart med mig inspirationen. 
 
 
Många fina knoppbrädor och tråg i trä. 
 
 
Ett litet funkiskök fullt med vackra plåtburkar och porslin. En sån här butik skulle jag vilja ha och pyssla i. Göra fint, inspirera andra och få träffa människor som delar mitt intresse. 
 
 
Sån otrolig rullgardin! Vi är så tråkiga nuförtiden. Enfärgad rullgardin är ju så smidigt men visst är det väl lite roligare när det händer något? 
 
 
Gamla underbara bord med riktig patina, Leksandstolar, handstöpta ljus, vackra korgar och allt möjligt fanns det. En hel påskprylar och faktiskt en hel del julsaker som stod framme fortfarande. 
 
 
Och såklart såna fina papperdekorationer som man kan ställa på bord eller påskkärringar till fönstret. 
 
 
Föll pladask för det här gröna skrivbordet fast jag har nästan ett likadant hemma. Men mitt är inte grönt utan i trären ek. Jag ska inte måla det heller men man kan ju drömma sig bort lite eller hur?
 
 
Och slutligen. Glittret och glammet. En samling vackra ljusstakar. Men min favorit var faktiskt ljusstaken längst bak, eller ja själva dekorationen på den. Så pampigt med ändå enkelt på något vis. 
 
Så många fina saker och synd att det är en bit att åka. Hade jag fått välja en grej att få plats med så hade det absolut blivit den gröna tallrikshyllan! Och kökssoffan hade också gärna fått komma med på köpet. Fick du någon favorit?

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: