Hemma hos oss

En ledig måndag

 
Gårdagen var skön och avkloppande. Tror inte jag är ensam om oron över allt man läser i tidningarna just nu, så det var skönt att vara i trädgården med att tänka på annat. Jag var ute halva dagen och klippte ner gamla växter. Det är bara att konstatera att skogsmössen trivs ganska bra i vår trädgård, jag hittade hål och deras gamla bon lite överallt. Vitsipporna i skogen blommar för fullt, gräsmattan är full av mossa efter den milda vintern, björnbären har förvildat sig och pionen är redan uppe ur jorden.
Idag är jag ledig, jag har blivit permitterad från mitt arbete så jag kommer bara att jobba 15 timmar i veckan i April och Maj för att hålla företagets kostnader nere. Så tacksam att jag inte blivit varslad. Så min tanke är att jag ska komma i kapp lite med själen. Har känt mig så energilös så länge och saknat den där gnistan. Så jag ska jobba lite mer med bloggen ( önska gärna inlägg), väcka trädgården, städa och sortera inomhus, kunna hjälpa barnen med läxorna i lugn och ro och läka själen lite med sånt jag inte annars hinner med. Som att sätta mig vid skrivbordet i värmande sol och skriva till er. 
 
 
Skummade igenom senaste Elle Decoration ( Tips! Halva priset på Pressbyrån) och föll för Elin Ullenius hem och älskar hennes loppisfyndade glasskåp som hon fyllt med vackra saker. Det blev dock lite konstigt med så mycket snäckor ( både äkta och inte) när det var ett reportage i samma nummer om vikten av låta bli att köpa snäckor eller att plocka med sig hem. Själv har jag en korall som jag köpt på loppis, otroligt vacker är den. Och jag skulle aldrig köpa med mig någon hem eller plocka med mig någon från något hav. Det viktiga är ju att vi bli upplysta och att vi håller oss till att köpa fejk eller på loppis. Nu när vi som läst vet bättre. Vore ju synd om de snäckor och koraller som en gång plockats inte ska njutas av. Då var ju allt förgäves. Hursom så älskar jag de små vaserna i glasskåpet, tillsammans med den fina bysten ( är det Strindberg?) och visst känns det lite Estrid? Älskar också Elins citat ” I slutändan blir det en bra mix. Det är ju jag som gillar, så jag blir den röda tråden”. Precis så ska vi tänka med våra hem. Vad tycker JAG om? Eller ja VI för all del om man är en familj. 
 
 
Önskar er en fin start på veckan! Jag är så tacksam för alla era besök här på bloggen. Och era kommentarer och klick på hjärtat under inläggen som visar att ni gillar. Tack! 
 

2 Comments

  • Eva
    30 mars, 2020 at 20:24

    Vilka fina gardiner!! Helene Blanche?😊

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: