Blommor och trädgård

Blommig lördag

 
Började lördagen med loppis som vanligt och hittade en så otroligt fin lampa. Ska visa er sen. Kan däremot visa er en här fina tavlan som jag hittade på min sista runda. Ja alltså min loppisrunda går alltså till så att jag först tar en tur genom avdelningarna och sen tar jag min korg och går och fikar. Då passar jag på att gå igenom min korg och ställa min frågan, vill eller behöver jag ha den här? Och de saker som inte ska få följa med till kassan ställer jag tillbaka på sista rundan innan jag drar hem. Sista rundan kan låta onödig men det är faktiskt då jag hittar det mesta. Då har jag på något sätt släppt förväntningarna lite och är lite mer avslappnad. Och vet ni, det som faktiskt är bra med iaf Erikshjälpen? Att de faktiskt fyller på under dagen och det är så himla bra, för oavsett om du hänger på dörren vid öppning eller kommer en timme innan stängning så har du vinstchans! Måste tillbaka dit i veckan. Det var nämligen en sak som jag inte köpte som jag inte kan sluta tänka på riktigt. Om den nu står kvar. Vi får se. 
 
 
 
Eftersom ingen var hemma i huset så hade jag inte så bråttom hem. Så jag passade på att åka för Linnéaträdgården. Det är alltid så inspirerande och jag längtar till våren då växthusen och trädgården är fylld med växter. Jag tycker att det inspirerar så mycket mer att ha blommorna i glasvaser, inpackat i papper och att satsa på de lite yvigare buketterna. Mjuka vackra kulörer och snittblommor som passar både som solitärer eller tillsammans. 
 
 
Det fanns också så söta äggljus i flera olika färger och storlekar. 
 
 
Och härliga peachiga toner som känns så våriga och lätta. Och där har vi också de fina insektsskydden till maträtter och fika när man äter ute under sommarhalvåret. Och franska tulpaner! Wow så fina!
 
 
Fina muggar i glas från La Rochere tror jag. 
 
 
Mängder av vackra ljus i vackra kulörer. 
 
 
Bjussar på bilden av min döda vita hand. Den är inte så blek på riktigt. I promise! Men jag måste bara visa den här fina koftan! Älskar prickarna, knapparna och det vackra stickade. Så snygg med ett par blåjeans till eller kanske en kjol. 
 
 
Och självklart har de massor av torkade gräs och blommor. Det mest hållbara och prisvärda om man ser till buketter om man inte har en trädgård att plocka ur. Passar ju både in i moderna och äldre miljöer och är ju perfekt om man inte vill lägga pengar på buketter eller inte är den som kommer ihåg att vattna sina blommor. 
 
 
 
Efter Butik Linnéa åkte jag hem och då var solen framme. Fick feeling och tog en runda i trädgården och såg att nyckelpigorna vaknat. Likaså ormöga, lungört, pione, blåsippor, vitsippor, daggkåpa och vårört. Passade på att dra ett snabbt städvarv i uterummet och sen åt vi semlor därute. Värmde mig sen med ett bad med magnesiumbadsalt och höll på att somna i badet, kollade på Mello och när barnen lagt sig kollade vi på nästsista avsnittet av The Outsider. Har ni sett den? Ganska spännande faktiskt. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: