Övrigt

Innan jag lämnar denna jord

 

 

Hit vill jag resa:

Paris igen! Älskar den staden. Skulle var helt fantastiskt att resa runt lite Frankrike också. Bila runt på loppmarknader och njuta av mat och natur. England skulle också vara en underbar upplevelse. 

Det här vill jag äta:
 
Ostron tillsammans med familjen i på en uteservering Paris efter en dag strosandes i Montmartre. En dröm som blir sann i sommar!

Det här vill jag uppleva:

Barnbarn och att se mina barn växa upp friska och lyckliga. Jag vill också uppleva en framtid där en döende planet är ett minne blott, när cancer går vaccinera sig emot och människor förstår bättre än att vara så hemska mot varandra. 

 

Ett språk jag vill lära mig:

Franska. Hade tyska i skolan och det gick väl sådär. Förstår ganska mycket men är lite sämre på att tala tyska. 

En sport jag vill prova på:

Det skulle vara helt underbart att ta upp ridningen igen. Älskar att vara med Hedvig i stallet och mycket sitter kvar sen barndomen. En del gillar det inte men jag älskar doften av häst och att pyssla om hästen. 

 

Det här vill jag äga:

Min frihet. Jag har inga större drömmar om att äga saker. Eller ja kanske en hund då. En hund ligger högt upp på min lista men jag vet också hur mycket jobb det är med en hund. Den ska också ha ett så givande liv som möjligt. Den behöver också få utvecklas och inte bara ligga och vänta på oss hela dagarna. 

Ett jobb jag vill prova på:
 
En dröm är att ha en liten butik där jag kan sälja loppisfynd som jag samlar på mig under resor och när jag inte är på plats i min butik. Det finns också en cafédel med gamla franska stolar, böcker att bläddra i och små runda marmorbord. Såklart ska det också finnas en lite blomsterdel med bara de finaste blommorna i säsong odlade i närområdet. Jag skulle också på något sätt vilja jobba med att påverka människor att handla mer second hand. Det finns så mycket att göra här. Det enda jag egentligen vet att jag vill jobba med är att det är ett kreativ yrke där jag får skapa. 

Ett mål med min hälsa:

Att känna mig stark och pigg både mentalt och fysiskt. Lyssnar på poddar som peppar mig mentalt, tar långa varma bad och försöker få till en del gym. Att lyfta vikter är det jag tycker är roligast, att springa tycker jag är så himla tråkigt. Önskar att jag gillade att springa, kanske bara behöver ha lite roligare utsikt. 

En person jag vill träffa:

Listan med personer som inte längre är med oss är lång och högst upp på den är såklart min pappa. Annars så drömmer jag lite att som vuxen hitta den där kompisen som jag kan åka på loppisar med och som får mig att känna mig levande. Jag flyttade ju som 21 åring ner till Skåne och någon kompis drog till London, någon till Stockholm och en av mina absolut bästa vänner gick bort som 36 åring i en hjärnblödning. Så otroligt ledsam historia. Sen så är det inte lika enkelt på något vis att hitta vänner som äldre. Eller ja, via nätet så har jag kontakt med så många fina men saknar någon med liknande intressen nära mig. Att åka på loppis med, gå på bio och sånt. Det blir lite svårare ju äldre man blir, alla har sina familjer som tar sin tid, så även jag. 

 
En restaurang jag vill äta på:
 
Min absoluta favorit här i Helsingborg är Gastro och det blir oftast dit vi går när vi vill äta. Allt jag har ätit där har varit så otroligt gott. Börjar alltid med ostron och det var här jag åt ostron första gången. 

 

En känsla jag vill få känna:

Att jag gjort allt det jag drömt om att få göra och att jag har vågat även om allt kanske inte alltid blev så lyckat. 

Det här vill jag skapa:

Ett underbart hem där ingenting är köpt i onödan. Där allt har en funktion på något sätt. Ett hem där alla känner sig bekväma och välkomna men framförallt vi som bor där. 

 

 

3 Comments

 • Elin
  7 februari, 2020 at 01:54

  Vilken underbar lista – drömmer om att ha ett precis likadant jobb! Hade vi inte bott så otroligt långt i från varann (jag bor i närheten av Umeå) så hade jag tyckt att vi skulle gå på loppisar tillsammans och kompisdatea! Så många av dina punkter jag kan skriva under på ❤️

  Reply
 • Helena
  7 februari, 2020 at 08:31

  Ljuvlig lista! Precis den där lilla affären drömmer jag också om. Kanske även en liten kreativ hörna med keramik.
  Vem vet, kanske tar jag mod till mig och bjuder ut dig på en kompisdate. Halmstad – Helsingborg är ju faktiskt inget avstånd. 😉

  Reply
 • Iris
  7 februari, 2020 at 20:00

  Fint inlägg. Känner igen det där med vännerna. Jag saknar mina gamla självklara vänskaper. En dog, en förändrades, en emigrerade. Nu trevar man sig fram i nya vänskaper. Svårt.

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: