Bloggkärlek

Veckans lista 17/20

 
 
Detta inlägg innehåller reklamlänkar 
 
 
Keramikern Calle Forsbergs gröna soppskålar ligger högt uppe på min önskelista. Så vackra i i både färg och form. Jag har en liten liten vit skåle som Calle har gjort som vi använder till flingsalt. Den är verkligen en av de finaste sakerna att ställa på bordet. 
 
 
Sol som letar sig in genom fönsterglas. En nybäddad säng. En vacker tapet som omsorgsfullt valts ut bland många andra värdiga kandidater. Johanna har förmågan att skapa sitt hem på ett mysigt och kärleksfullt vis med inte bara passionen för vackra ting utan också med en miljömedvetenhet. Jag upplever också att de olika elementen som man talar om inom Feng Shui får ta sin plats ( vatten, eld, jord, metall och trä ). Eld hittar vi i det röda i tapeten och lamporna, jord ( kanske det viktigaste i sovrummet då det stärker kärlek och relationer) i det bruna sängbordet och lerkrukan därpå, metall i den silvriga lilla asken på sängbordet som dessutom är rund vilket förstärker detta ytterligare. Trä är också viktigt i ett sovrum då det stärker familj och hälsa och där kommer elementet trä in som vi hittar i mönstret på kudden och i tapeten, materialet i sängkläderna och sängbordet i trä. Saknar lite vatten i bilden men så är det ju också en bild och inte ett helt rum. Hursomhelst, vill mest komma till att hon har den där känslan i sig, den där Johanna.  
 
 
Vissa möbler och övriga prylar till hemmet är så svåra att hitta som är något man vill ha. Jag tror inte att jag är ensam om att inte hitta en tv-bänk ( bara ordet gör mig matt) som är något man vill ha. Det är nog kanske den enda möbel som inte spelar någon som helst roll hur mycket pengar man har på bänken, det finns ändå ingenting på marknaden. Inredarna säger: Inred efter rummet och inte efter en tv. Men hallå, handen på hjärtat! Nu kan jag bara tala för mig själv men jag kollar ganska mycket på tv och jag gillar det. Det är oftare jag kollar på tv än jag socialiserar med gäster. Vi hamnar oftast i köket då i alla fall. Till saken, det här är den snyggaste tv-bänken (som egentligen inte är en tv-bänk) jag någonsin sett. 
 
 
Klänningar i all ära men den här blusen föll jag för direkt. Jag gillar den lediga känslan och den rundade lilla kragen. Är ni med mig på visionen med halmhatt, utsläppt hår och en korg med nyskördade morötter? 
 
 
Och i kategorin blommor så bjuder jag på, ur mitt eget kameraflöde,  den fina pionen som står på skrivbordet här hemma. Från nästan cerise till korall och sen till en mjuk persikofärgad. Nu är den som allra vackrast tycker jag. Med det önskar jag er en fortsatt fin vecka!
 

2 Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: