Inspiration Vardagsrum

Vardagsrum – Idéer och inspiration

 
 
Till vårt vardagsrum letar jag efter en lugn bas som är enkel att förändra med få ingrepp. Bilden på soffbordet är ju som bekant från vårt vardagsrum och där har jag fått till en bra grund. Mattan i jute ger en ombonad och varm känsla i vårt ganska hårda vardagsrum. Med hårt menar jag att vi har stenväggar som är målade i en ganska sval grågrön och ett trägolv som är målat i en ljusare silvergrå. Soffbordet är ganska stort men ger ändå en luftig känsla med sin överdel med luftig rotting. Våra soffor från IKEA är sen gammalt. Eller ja, 3-sits är en gammal ikea hörnsoffa som jag tröttnade på och gjorde om till en 3:a och så nyligen tillkom en 2-sits som vi fyndade på blocket. Vi har köpt till soffklädsel i naturfärgat linne som går att ta av och tvätta och som ger en sval skön känsla. Så grunden sitter men det är lite som jag vill komplettera för att få till en mysigare känsla. 
 
 • Jag vill ha in mera kuddar som ger en mysig känsla. Jag har ju några meter Baker tyg som är kvar från överkastet som jag gjorde om till ett draperi som ska få bli kuddfodral. Det kommer också bli en snygg länl till draperi som sitter i rummet bredvid. Jag börjar med att sy upp kuddfodralen så ser jag sen om jag vill ha enfärgade till eller om det ska mixas med fler mönster. Sånt får jag känna fram, det kan inte bara se bra ut på pappret. 
 • Mycket växter! Det ger en ombonad och levande känsla. Rummet har dock ganska dåligt med ljusinsläpp så det gäller att det är rätt växter. Jag skulle kunna tänka mig en piedestal eller två. 
 • Mycket ljus. Levande ljus men också bra belysning. Just nu har vi en Moraviastjärna som taklampa och den sitter fint där även om det kanske är tänkt som en julstjärna. Den bidrar dock också lite till den kalla och lite hårda känslan med sina spetsar. 
 • En spegel får gärna flytta in för att få in mer ljus i rummet och få rummet att kännas större. 
 • Vi har en tavelvägg ovaför soffan som jag är ganska trött på men att hitta en tavla eller flera som man verkligen vill ha länge är en utmaning. Tar jag ner alla så måste jag måla om väggen efter alla hål. Jag velar lite och skulle kunna tänka mig en ny väggfärg. Tapet hade varit ganska trevligt också men då blir det ett väldigt jobb att få bort dem från stenväggarna om jag skulle ångra mig. Dessutom så tycker jag att stenväggarna är en av husets styrkor. Kan man ens tapetsera på stenvägg? 
 

2 Comments

 • anna
  21 oktober, 2019 at 10:25

  Tack for en jatte fin blog!!
  Jag undrar sa vart du har hittat de vackra overdragen till ikea soffan?

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: