Veckans lista

Veckans lista 46/19 ( med en försmak på julen)

 
Det här inlägget innehåller reklamlänkar
 
 
Jag älskar den här bilden från Svenskt Tenn. Mysigt och färgglatt. Älskar den analoga känslan i bilden. Och skisserna på mönster som sitter inramade på väggen. Och granen såklart! Det fanns många fina godbitar hos Svenskt Tenn den här julen men jag har inte slagit till på något ännu. Dumt kanske för vissa prylar är redan slut men tänker att det är väl ändå en värdslig sak. Jag reder mig ändå liksom. Men det finns en liten sak jag håller span på om den skulle dyka upp igen. Det nya vackra mönstret av Sam Wilde för Svenskt Tenn drog till sig min blick direkt men blev inget köp där heller. Hittade ni något ni gillade? Jag är så avis på alla som var på plats i butiken den dagen julen gjorde entré. 
 
 
Servisen Karina ( vilken fanns i produktion under 1940 och 1950-talet) är en ny favorit för mig. Jag sprang på ett uppläggningsfat på loppis för ett tag sen och bara någon vecka därefter så hittade jag 8 stycken djuptallrikar i samma serie. Tänk så fint att servera julgröten i! Eller kanske en jordgubbskräm till sommaren? Jag vill att det mesta ska kunna användas året runt. 
 
 
Drömmer lite om en stickad tröja i bra kvalitet som håller i många år och som tål att användas. Den här röda från Filippa K tycker jag är en användbar modell. Den röda skulle vara så mysig till jul men skulle jag köpa en så skulle jag nog välja en färg som passar min garderob bättre. 
 
 
Elsa har spanat in ett litet rökelsefat eller säger man hållare kanske? ElIer är det en kombination av båda? I allafall så håller jag med henne om att fyrklövern är superfin! Elsa har ju så bra smak! 
 
 
Vi är med nytt köksbord! Precis ett sånt här har vi hämtat från en tjej här i närheten. Vårt har en del repor och fula slitningar så jag har bestämt mig för att måla om bordet. Dessutom så skär sig färgen på stolarna och bordet. Vilken färg tror ni det blir? 😉
 
 
Ser fram emot alla julmarknader! Jag tror att det blir ett besök på Fredriksdal här i Helsingborg. 
 

4 Comments

 • AnnCatrin
  14 november, 2019 at 22:49

  Älskar ert nya köksbord. Såå läckert 👌🏻 Vore så fint i svart eller mörk, mörk brunt. Ska bli spännande att se!

  Reply
 • Anita
  15 november, 2019 at 10:14

  Julmarknader är så mysigt verkligen 😀

  Reply
 • astrid
  16 november, 2019 at 14:50

  Åh, svenskt tenn har jag just upptäckt genom Elsa Billgren, finaste sakerna!

  Reply
 • Annika
  19 november, 2019 at 20:55

  Exakt sådant bord köpte vi också för ett tag sedan på auktion. Så himla nöjd eftersom det kan bli så stort. Vårt är ganska slitet och har mycket märken men vi har inte gjort något åt det än. Ska bli spännande att se ditt så småningom.

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: