Loppis och återbruk

Senaste veckan

 
Förra lördagen var jag och en vän på loppis. Sällan jag åker med någon och det var kul med sällskap. Väldigt bra att vi tittar på olika saker också så inga slagsmål där inte. Den här servisen var så himla fin!
 
 
Spanade också in den här fina gjutjärnsgrytan som var i prima skick och smart med handtagen, dock lite för oval för vår gasspis. Vilken himla fin julklapp den hade kunnat vara! Tänk vilka finheter man kan finna på loppis. 
 
 
Jag spanade in väggfärg till vår lilla toalett och fann några 12 vackra nyanser från Farrow and Balls kollektion i samarbete med Natural History museum. Inspirerade från djur och natur. Jag hade dock sikte på en grön som jag hittade i deras ordinarie sortiment. 
 
 
Jag ville testade den nya formen jag hittat på loppis och bakade en sockerkaka med saffran och glasyr. Den blev så saftig och god och hela veckan gick vi och nallade små bitar av den. Nu är den ett minne blott. 
 
 
Såg några söta knivar på en tredje loppis. Tänker både på körsbär och lingon när jag ser dem. Fina att servera med lite scones och härliga marmelader kanske? 
 
 
Veckans tur till stallet var efterlängtad efter en veckas uppehåll. Det sämsta med höstlovet. Definitivt. 
 
Annars då? Mycket på jobbet, helgen var efterlängtad. vi har hämtat ett bord till köket! Det långa gröna  bordet ska säljas och ersättas av ett runt bord som går att förlänga till tre meter då det behövs. Har längtat efter ett runt bord, jag tror det kommer att passa väldigt bra i vårt kök. Just nu så har vi det nya bordet under lagning då vi råkade tabba oss under färden hem. Så surt men tröstar mig själv med att det knappt kommer att synas ändå. I morgon har limmet torkat och det ska invigas. 
 
Fars dag. Barnen har överraskat Andreas med en adventskalender från danska Mikkeller. Själv tycker jag att dagen har varit tung då det är min första dag utan min egen pappa. Jag saknar honom varje dag men idag blev det liksom lite extra påtagligt. Han är så saknad. 
 
Hoppas att veckan som kommer blir en enkel vecka, inga stora motgångar och lite solglimtar. Behöver lite sånt nu. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: