Blommor och trädgård

Veckans lista 20/19

 
Detta inlägg innehåller reklamlänkar
 
 
Passade på att rensa kameran på bilder inför sommaren. Fastnade vid det lilla växthuset som står vid barnens Sofiero. Gillar också den fina lådan med tomatplantorna. Borde inte vara alltför svårt att snickra ihop en egen.
 
 
Ett så fint hav av blommor. Jätteverbenan är verkligen en ny favorit hos mig och de som står här hemma i trädgården är inte jättesnabba så här på våren men jag hoppas att den blommar långt in på hösten istället. Fint med vaniljgult till det lila!
 
 
En rad med planteringsbord, så smidigt. Jag har inget planteringsbord. Jag brukar plantera om på gräsmattan vilket kanske inte är det mest ergonomiska. Tänker att det inte gör något om det spills jord där. Men såklart att ett bord i lagom höjd på en bra plats hade varit smidigt. Kanske kan hitta ett på loppis!
 
 
Hatt är fint när solen ligger på i trädgården. En bred skärm som gärna får skugga lite på axlarna och som är redo att följa med på vilken spontan tur till stranden som helst. Jag är ju ganska svag för hatt och klänning. Så somrigt och fint till långklänning och trädgårdskläder typ hängselbyxor. 
 
 
När vi ändå pratar långklänningar så bara måste jag visa den här fina! Jag har ju bara långärmad långklänningar när jag tänker efter. Så jag kanske kan unna mig en utan ärmar nästa gång? 
 
 
En borste till krukorna. Behövs det verkligen? Idén verkar dock smart och det är alltid kul med snygga redskap i bra material. Jag är inte typen som tvättar rent krukorna på hösten. Det blir en tråkig syssla på våren istället. 
 
 
Visst är det fler än jag som är ganska så avis på att Elsa ska få ha sommarhöns? Man blir ju ganska sugen på Gotland, eller ja kanske lite Österlen också. Men jag har ju min del av Skåne och den är inte så tokig den heller. Har en bokning på vårt favoritställe på Österlen så en liten tur blir av snart. Det ska bli så mysigt. Och kolla in bilden på Elsa nedan, vilken härlig känsla i bilden, med sjal i håret och hänga tvätt utomhus. Fågelkvitter, sol i ansiktet. Maj är här. 
 
 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: