Skåne

Österlen

 
Efter en ganska så tung vår och längtan efter en sommar och ledighet så bestämde jag mig för att boka in en natt på ett bed and breakfast på Österlen. Det är så härligt att kunna åka iväg lite grann då och då. Lite extra guldkant. Man kan ju inte bara gå och vänta på semestern heller.  Vi besökte i alla fall Åbergs trädgård utanför Ystad som har över 1000 olika sorters perenner i sitt sortiment. Det är nog den absolut största plantskola jag har varit till. Ett riktigt bra tips alltså! Det fanns sorter jag aldrig sett förut och riktigt bra priser. Jag hittade luktärtor för en tia bland annat. Och visst är tagetesen på bilden helt magisk!
 
 
 
 
Lunchen intogs på Franskans Creperie och vi hade verkligen tur när vi kom helt obokade och det fanns ett enda bord ledigt inomhus. Vi åt galettes med getost, rödbetor och honung och barnen valde crepes med smör, socker och citron. Så otroligt mysig miljö och mycket härlig inspiration. Blev mest sugen på den där smörgula färgen runt fönstret. Så fin!
 
 
 
Jag kände inte till Blå spaden innan Johanna och berättade om sitt besök där och när jag hörde att det fanns ovanliga pelargoner där så var jag tvungen att åka dit såklart. Och precis som Johanna skrev i sin blogg så ångrar jag mig ju också att jag inte köpte fler. Men trots det nöjd men mina ovanliga sorter jag fick med mig hem. Note to self, väven i taket. 
 
 
 
Ett besök på Österlen choklad blev det också. Vi köpte med oss lite gott att äta under dagen. Jag valde choklad och pecannöt och den var så magisk! Chokladen var som den godaste kladdkakan du ätit med pecannötskolatäcke som var härligt kladdig. Lova att köpa den om ni åker dit! Så fin inredning hade de också. 
 
 
Här är packningen som skulle med in på vårt sovställe för kvällen. Och här är pelargonerna som jag köpte med mig hem. Älskar den som har tvådelad färg och blad som påminner om smultronblad. Älskar den andra också förstås. Så fina på olika vis. 
 
 
Här sov vi. I en stenhuslänga med gamla fönster och tegelgolv. 
 
 
 
En tur till Stenshuvud blev det också. Vi gick igenom kohagen som tog oss ner till en magisk och lång strand inte långt ifrån där paret Mandelmann brukar bada. Så otroligt fin väg genom skogen ner till stranden. Och nästan hela skogen var täckt av ramslök. Så mycket så att det till och med doftade ramslök. Och ja, nu har man ju fått blodad tand. Österlen alltså. Så nära att man nästan är lite bortskämd. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: