Övrigt

Tolv kronor

 
Sprang på de här muggarna förra lördagen. 6 stycken, en av dem bara pyttelite naggad men i övrigt perfekt skick. Perfekta att dricka te ur säger Andreas som hunnit dricka te ur dem. De är lagom tjocka så de håller värmen ett tag. 12 kr styck fick jag ge för dem. Idag kom jag i väg till loppiset alldeles för sent och så jag hittade inte så mycket. Ett par salladsbestick i trä, en lampfot och en skål i trä. Kan ni inte berätta lite om vad ni letar efter på loppis, taktik ni har, listor eller ledord?! 
 

4 Comments

 • Veronica
  10 mars, 2019 at 15:14

  Jag har funderat på vilka som är mina ledord ända sedan Elsa första gången berättade om sina, men eftersom jag inte kan bestämma mig kan det vara så att jag är en riktigt oorganiserad sakletare. Är alltid ute efter porslin i vissa serier och färgskalor, böcker om trädgård och konst, fina tavlor och random knäppa grejer… fast mest går jag nog på känsla. Läser så många bloggar, tidningar och ig-konton och av dem blir jag ju influerad så klart. Den trend som jag inte tror att jag kommer att falla för är vurmen för furu, allmoge och 90-talsfärgskalan som härjar nu. Det var liksom inte så länge sedan 90-talet was realz. 😅

  Jag hade gärna varit din loppisvän men vi bor så långt bort från varandra. Följer dig här och på ig iaf. 😃

  Reply
  • Terese
   11 mars, 2019 at 19:52

   Ja, jag har också funderat över det. Och jag kan inte sätta ord på mina ord riktigt haha. Jag vet vad jag gillar när jag ser det. jag gillar sekelskifte med enkla linjer och gedigna material, mer åt det enklare folket än de rika. Lantkök men utan att bli gulligt. Har svårt att sätta ord på det. Jag tror att jag gillar de flesta decennierna. Alla har något jag gillar. Det måste dock vara genuint.

   Reply
 • Johanna Storfält
  12 mars, 2019 at 22:47

  Hej! Först och främst måste jag bara säga att jag tycker så mycket om dina inlägg, det du fångar på bild, tips, miljöer – känns som du har en röd tråd i det mesta – helt enkelt lovely ❤️
  Jag bor själv i Västerbotten,Skellefteå närmar bestämt och vi har ganska mycket loppisar här och en del secondhand butiker. Handlar mycket mer nu än vad jag gjorde förut, har också blivit mer miljömedveten kring inredning, var väldigt tidig med att handla på nätet eftersom jag inte tyckte vi hade så mycket här som matchade mina drömmar. Så jag brukar tänka att jag ska fynda grejer som liknar det jag kanske sett i tidningar, bloggar, webbshoppar – look a like helt enkelt. Är väldigt förtjust i keramik och letar ofta efter liknade eller märken som jag suktat efter men som jag helt enkelt tycker blir för dyrt. Är i grunden utbildad kock och tycker om gamla köksgrejer som oftast håller måttet trots tiden tand och har dessutom en fin patina. Tänker också att jag kan t.ex hitta en gammal hatthylla som har en knoppbräda under, då jag helt enkelt sågar bort vissa fula delar, dvs formar om grejer, kan ju även vara tyger eller vad som helst – men det ska vara hyfsat enkelt annars tappar jag lusten … haha …
  Norrland är ett ganska bra fyndställe, bor ju mindre folk och alla är inte så medvetna här som i södra Sverige … så om du beger dig hit leta upp loppisarna😀
  Fortsätt som du gör med bloggen – det inspirerar mig och det är inte ofta som jag kommenterar trots att jag följt vissa bloggar sen dom startat – kram och sköt om dig ❤️

  Reply
  • Terese
   17 mars, 2019 at 22:20

   Tack så mycket! Det är så roligt att höra att mina inlägg uppskattas av fler än mig själv. Och att du tagit dig tid att kommentera blir jag också så glad över. Det är man inte så bortskämd med these days. Jag handlar nästan inga nya saker alls till mig själv längre. Köper jag så tänker jag över det innan. Och så försöker jag att köpa kvalitet på allt så det ska hålla länge eller åtminstone ska ha ett bra andrahandsvärde om jag skulle vilja sälja det vidare.
   Önskar dig en fin vecka Johanna!

   Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: