Hemma hos oss

Min nya fina lampskärm och jag bestämmer själv.

 
Är så löjligt glad och nöjd över min nya lampa. Foten är fyndad på loppis för 50:- och med snygg men inte direkt fyndad lampsskärm. Men de båda balanserar väl ganska bra upp priset av vad en billigare designlampa kostar. Den här lampskärmen kommer jag aldrig vilja göra mig av med men skulle jag vilja så är ju andrahandsvärdet säkert riktigt bra. Mönstret på den plisserade skärmen är ju som bekant ritat av Josef Frank och heter Primavera och är ett typisk vårmönster med blommor som Bellis, Viol, Tulpan och Scilla. Färgskalan är så fin tycker jag. Även om det är mycket färger så är den mjuk och snäll, perfekt i ett sovrum om man vill ha något som poppar.
 
 
Absolut inte någon bra skrivbordsbelysning men vi sitter nästan aldrig där ändå så mysbelysning funkar bra. Är lite nervös över att ställa den i ett fönster med rädslan över att den ska blekas. Kanske tål den sol ganska bra? Någon som vet? Ser ni förresten att vi har grönt golv i sovrummet? Har inte ångrat det en sekund!
 
 
Till något annat. Rum Hemma alltså. Tycker så mycket om deras framsidor. Alltid så glada och med färg. Hemmet på framsidan! Så fin väggfärg och buketten på bordet! Älskar! Jag är lite trött på dämpade färger, men det kan nog ha lite med årstiderna att göra. Våren brukar man vilja ha något som samspelar med vår och all energi som är på väg tillbaka. Knoppar som brister, påsken, ljuset! På hösten vill man gosa till det lite, då har man hamnat lite i sommarfärgernas koma. Lustigt hur det svänger inom inredning. Ena dagen ska det vara färg, nästa ljust och fräscht och sen dämpad och enfärgat. Sen är man sugen på Morris och sen Josef Frank. Men alla är vi nog överens om att det nog är få som inte behöver ändra hemma för att trivas. Där är det ju så bra med klassiker och loppis. Möbler som har ett bra andrahandsvärde eller som går att fynda på loppis och auktioner. Eller ärva. Eller låna. 
 
 
Och för att kunna förstå vad man håller på med om kanske känner att man liksom aldrig blir nöjd så är ju inredningsböcker perfekta att läsa och inspireras av. Tips är att ta av fula omslag på böckerna om de är slitna, oftast är pärmarna väldigt fina. Precis som Fridas nya bok handlar om. Inte vad vi ska köpa utan HUR man inreder. För visst känns det som att de flesta av oss är lite vilse i vad vi vill ha? Man blir så tankad med inspiration från Instagram, inredningstidningar och bloggar att det är lätt att gå vilse i den labyrinten. Det är nog det jag gillar med loppis. Att inget där är det någon som har sagt att den här ska du ha Terese, jag bestämmer liksom själv. 

2 Comments

 • söderberg
  7 mars, 2019 at 09:52

  Fint, härliga loppis!
  Fina gardiner, varifrån? blandar du blått och grönt i sovrummet…snyggt

  Reply
  • Terese
   7 mars, 2019 at 12:47

   Blandar det mesta jag älskar 😆. De är från Hm men finns inte kvar tror jag.

   Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: