Blommor och trädgård

Decemberbilder

Vilken ovintrig december det blev i år här i Skåne. Och jag har inte bloggat på länge. Jag har haft så lite energi till bloggen. Inte att jag inte velat men all ledig tid har jag fått fokusera på att bara vara för att ha någon slags balans på livet. Det har varit en tuff månad med mycket stress och jag tänker inte pressa mig att blogga, det ska vara lustfyllt och roligt. Ja, så nu är jag tillbaka med lite juliga bilder som man kanske inte alls är sugen på att se nu när julen är lite slut. Eller ja, det är ju annandagen bara men för mig så är det nog lite sista sucken. Sen vill jag rensa ut och starta om. Här kommer i alla fall lite bilder i en ström. 
 
 
På loppis sprang jag på det här tyget som heter “Mallory Linen” och kommer från brittiska Swaffer. Köpte inte och ångrar mig bittert. 
 
 
Såg också den här tavlan som jag inte heller köpte. Men såklart så åkte jag tillbaka och hade den och tyget i sikte, tyget var sålt men tavlan fanns kvar. Älskar färgerna i den. Och gardinerna. Varför har vi inte omtag i våra gardiner nu förtiden? Det är ju så otroligt fint. Måste ha det känner jag. 
 
 
Den första julblomman som fick komma in var de här vackra amaryllisstjälkarna som känns lite mer spännande än de klassiska. 
 
 
När barnen hade sin avslutning på friidrotten så passade jag på att ta en promenad inne på Fredriksdal. Det var efter julmarknaden så det fanns mycket juligt att titta på. Tänk denna vy men med snö? I skåne kan man bara drömma om snö till jul. 
 
 
Så fint med en gran på vardera sida om verandan.
 
 
Vackert och miljösnällt pynt i form av virkade snöstjärnor. Jag försökte fota den gammeldagsa granen som stod där inne och den var så fin men det gick inte att fota så bra. 
 
 
Så fina utsmyckningar gjorda med granris, pinnar, röda band och äpplen. 
 
 
Inte ett besök på Fredriksdal utan att besöka Flora Linnea. Vackra lackade ljus, så otroligt fina! Och den där Amaryllisen, med flera stjälkar. En dyrgrip men fin!
 
 
Fina kransar har de också. 
 
 
Loppisfyndade en emaljerna stekgryta i gjutjärn, älskar färgerna och formen!
 
 
Vi klädde granen med gamla favoriter, popcorn, torkade apelsinskivor och barnens pynt. 
 
 
Signe och jag bakade en kaka till småfåglarna bestående av kokosfett, jordnötter och solrosfrön. Sen knöt vi ett rött band runt och hängde upp den i ett träd. 
 
 
Julen kom till slut och barnen blev med resväskor. 

1 Comment

  • Johanna Bradford
    27 december, 2019 at 10:20

    God fortsättning ✨ Har saknat dina uppdateringar men livet går alltid först såklart.
    Älskar dina amaryllisar, så spretiga och fina. Och tyget!!! Så fint. Förstår att du ångrar dig .. men håller tummarna för att liknande kommer din väg en annan gång. Ha fortsatt skända juldagar nu. Kram 😘

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: