Skåne

Lillaro

 
Eftersom barnen varit borta en hel vecka så var den här helgen lite mer av en myshelg. Bara en aktivitet, Hedvigs ridskola på lördagen. Annars så har båda barnen Friidrott på söndagar så det fanns tid att hitta på något. Snart blir nästan fullt då Hedvig har två fotbollsträningar ( jag är inte en fotbollsmamma, fotboll intresserar mig ca 0%, städar hellre toaletten än att kolla en match på tv), ridskola och friidrott. Signe har simning, gymnastik och friidrott. Det är tack och lov bara simningen och friidrotten som de måste skjutsas till, annars är allt nära. Friidrotten är samma tid och plats för båda också. Det är verkligen ett tips! Försök få in båda barnen på samma tider om de ska tex gå på simskola. De har alltså tre aktiviteter var och de väljer själva om de vill hoppa av, det enda som vi tycker att de måste gå på är simskolan. Det är så bra att de rör på sig mycket och jag tror att det är bra att ha med sig då de blir äldre. Snacka om att glida in på ett sidospår. Nåja, vi åkte i alla fall till Lillaro som ligger mellan Vejbystrand och Förslöv. Angående bilden ovan, Gammal spegeldörr och spets! Så fint!
 
 
Huvudbyggnaden har ett så vacker fönster. Tror det är ett gammal fönster i stilen Art Nouveau, men Elsa Billgren help me out! Ett sånt fönster vill man ha. Tänk en säng under ett sådant, eller kanske en sittbänk. Ja en sittbänk hade jag nog velat ha. Där man kan sitta och läsa, titta ut på ängarna eller bara se på regnet som faller ner. Det är liksom inte så nog om man har ett sånt fönster. Du kan titta på nästan vad som helst, det magiska är att du sitter vid själva fönstret. 
 
 
Jag valde morotskaka med bubblande fläderlemonad, men jag var avis på Andreas mörka chokladkaka hela tiden. Jag ångrar mig alltid de gånger jag ska testa något nytt och inte tar choklad. Note to self, always grab the chocolate. Men nu får ni inte tro att morotskakan var tråkig på något sätt. Den var supersmarrig. Saftig och perfekt syrlighet i glasyren. Det mesta har bara svårt att tävla med choklad. Så enkelt är det bara. 
 
 
På övervåningen fanns en liten liten butik. Och så en lite trendalert! Porslinshund!
 
 
Så mysigt ställe! Visst känns det lite engelsk landsbygd? Älskar den där bänken till höger och vill bygga en likadan. Istället för två plankor så är den tre, fyra plankor bred. Gott om plats att ligga på och skönt att kunna bre ut sig lite extra. 
 
 
Kolla här! Man får ha precis hur stor rumpa man vill!
 
 
Hela trädgården är full av små rum att sitta i. Det blir väldigt mysigt och barnen tycker att det är spännande att kolla runt på alla saker överallt. Älskar den här lilla hörnan med väggfast bänk, trappsteget och den vackra gula dörren.
 
 
En till liten vrå. Vi hade tur att precis när vi klev in genom dörrarna så kom det en störtskur och alla fick knöka i hop sig inomhus. Tack var det kunde jag fota lite ute sen. När vi kom satt det fikasugna gäster överallt. 
 
 
Mysigast av alla när regnet föll hade nog de som lyckats knipa det här söta lilla huset.
 
 
Så mysigt! Utemöbler i grönt, det finaste! 
 
 
På vägen hem skulle barnen absolut kolla på djuren inne på Hembygdparken i Ängelholm. Det är också ett tips! Helt gratis att gå in, gott om parkeringar och det finns massor av olika djur. Kaniner, höns och tuppar, getter, hästar, åsnor och flera andra. Stort lekområde, cafe och restaurang, en liten skog med massor av spännande att upptäcka. Andreas och min favorit är nog när man får kasta kottar genom olika troll. Är barnen lite större kan de springa runt själva och så kan man slå sig ner på en filt och läsa en bok. En fin promenad längs kanalen kan man också unna sig. Inget ställe du skulle åka många mil för att komma till men ändå mysigt, gratis och barnen gillar det. Så är du i närheten, barnen behöver springa av sig lite eller ni bara vill komma ut i friska luften så stanna här. 
 
 
 
Och rönnen, som jag tycker är ett av de finaste träden lyser upp med sina bär. Tycker bladen på rönnen är så fina. Och bären som säger att nu är det snart höst, men ännu finns det tid för sol och bad. 

2 Comments

 • Sofia
  13 augusti, 2019 at 12:28

  Vilka fina sittplatser det fanns där i trädgården!

  Reply
  • Terese
   14 augusti, 2019 at 20:42

   Ja visst är de! Lite mysigt att man kan smyga runt och välja sin favorit.

   Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: