Inspiration Vardagsrum

Uppdrag soffbord

Våra runda soffbord från en större postorderfirma var ett felköp och tyvärr matchade kvalitén priset ganska bra. Rangliga så man kan bli galen och färgen satt inte kvar så länge heller. Köpa billiga möbler, speciellt då de ska föreställa materialet trä är sällan någon hit. Jag älskar att Frida med sin power använder sin blogg att förmedla sin kunskap och sina tankar om hur vi kan tänka när det gäller att förnya och förändra sitt hem. Att tänka till lite mer i sina materialval. Främst blir det nog lite lättare ju äldre man blir tycker jag, att veta vilken stil man har och veta lite mer vad man gillar och vad man oftast återgår till. Jag faller alltid tillbaka på material som känns naturliga. Jag tycker om gamla brädgolv, träpanelväggar, linnetyg, handdrejat porslin, en känsla av landet. Ett moodboard är bra om man känner att man svamlar i väg. Just nu är jag (som jag berättad om innan) sugen på att utveckla vardagsrummet som känns aningen platt då jag flyttade ut det stora skåpet. Min ambition är att allt det nya jag köper ( om jag inte hittar det jag vill ha på annat sätt som tex auktion, loppis, någon jag känner, i ett annat rum i huset ex) ska hålla både i stil och i kvalitet i många år. Soffan vi har köpte vi på det stora varuhuset för 8 år sen och jag tröttnade ganska snabbt på den tråkiga klädsel som följde med och uppdaterades med ny klädsel i linne förra året och den känns som ny. 
 
 
Handblåsta ljuslyktor i glas kan förändra ganska mycket och håller länge. Finns hos Artilleriet.
 
 
Soffor är svårt att hitta miljömärkta, mycket pågrund av innehållet av sits och de som är de bästa med stoppning av naturliga material drar iväg långt över vad som gemene man har råd med. Ska man köpa en soffa i en normal prisklass så kan man åtminstone se över att det är en klädsel som kan tvättas, att man kan köpa en ny klädsel om man skulle tröttna på färgen och att köpa en modell som fungerar till de flesta stilar eller till just sin egen stil om man är säker på vad man gillar. Den här soffan kommer från Royal Design och har utbytbara klädslar. 
 
 
Soffbordet jag sneglar på är detta. Nackdel och fördel är att det är lackat. Fördelen är att det blir mycket tåligare när det gäller ringar från glas och annat kladd. Nackdelen såklart att lack är sämre än olja eller såpa. Dock är det ju ändå så mycket bättre med ett bord som är tåligt, klassiskt i sin stil och i riktigt trä än att köpa ett billigt i mdf, någon målad metall eller annat. Jag har hållt koll på auktioner länge men det dyker aldrig upp något jag vill ha. Det finns så många bord i teak som passar i stil men teak passar inte in i hur jag vill att vardagsrummet ska se ut. Bordet finns även i rökt som är så snyggt! Det mörkare träet passar lite bättre med stolarna i köket också. Bordet kommer från Normann Copenhagen och heter Grow. Finns bland annat att köpa hos Olsson & Gerthel i Malmö.
 
 
Växter, blommor och annat från växtriket gör ju som bekant ett vardagrum (eller ja vilket annat rum som helst för den delen) mjukar och mer ombonat. Den här fina pumpan sprang jag på idag och vilken supermysig höstkänsla den gav. Det är ju inte hos alla en knallorange pumpa passar in kanske. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: