Mode

Garderobsrensning

Detta inlägg innehåller reklamlänkar. 
 
 
 
Vi har inte så många garderober hemma hos oss. Vilket såklart kan vara lite jobbigt men egentligen så är det inget problem. Behöver man ha en garderob med en massa plagg som nästan eller kanske till och med aldrig används? Såklart inte. Man har ju sina favoriter. Jag är ganska duktig på att rensa ut så det lilla utrymmet är inget problem. Och ärligt talat så fäster jag mig sällan vid plaggen. Till stor del för att de sällan håller sig fina speciellt länge. Inte så ofta att jag tröttnar utan det är mer kvalitet som sabbar saken. Jag har bestämt mig för att jag ska rensa ur min garderob, skriva en lista på vad jag behöver för en garderob med plagg som går att kombinera och som är värd att investera i stilmässigt och såklart kvalitetmässigt. 
 
Detta är min plan.
 
Steg 1 : Jag ska börja med att tömma hela garderoben. 
Steg 2: Ta fram x antal papperspåsar
 
Steg 3: De plagg som jag är säker på att jag ska behålla hänger/lägger jag tillbaka. Plaggen ska vara plagg som jag använder ofta eller vet att jag kommer använda igen. Jag ska lägga in stickade plagg vikta. Tröjor i tex cashmere ska jag noppa med en sten som tar bort noppor och håller tröjan snygg. Plagg som är skrynkliga ska jag stryka och hänga upp eller vika in. Det som ska in i garderoben ska behandlas med största respekt! 
 
Steg 4: Den stora högen som ligger kvar är det nu dags att ta tag i. Jag ska testa ALLT. Det som är trasigt och som ska behållas år jag bedöma om jag ska laga själv eller om det får lämnas till en skräddare. Det som jag inte ska spara ska jag lämna till klädåtervinningen där de kan tas om hand på ett bättre sätt än att slänga dem i hushållsoporna. Är de hyfsat nya och inte hållit vad de lovat så ska jag reklamera dem. 
 
Steg 5: Tröttnat? Felköp? Dålig passform? Dyrare plagg säljer jag. Plagg som jag inte vill sälja skänker jag till Erikshjälpen så det kan komma till glädje för någon annan. 
 
Steg 6: Jag ser vad jag har och ska sätta mig och skriva en lista på vad jag behöver ha i en bra basgarderob som passar mig. Här ska jag också tänka till när det gäller materialval och passform. Mer om min basgarderob kommer. 
 
Steg 7: Glöm inte skorna. Putsa, impregnera och ta om hand. 
 
 
Clothing mist från Filippa K (i samarbete med populära Pure effect) för att fräsha upp plaggen istället för att tvätta dem. Självklart så är ju vädring också en toppenalternativ. Att tvätta på låg temperatur är såklart också bra och det tycker jag är hyfsat enkelt att hålla. Sängkläderna behöver jag köra varmare eftersom jag har allergi mot kvalster. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: